Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom

U16 till kvartsfinal i SM-slutspelet
2020-03-09 09:43

Helgen har bjudit på SM-slutspel för U16 i Rosengårds Ishall. I åttondelsfinalsgruppspelet ställdes Redhawks mot Rögle, Västerås och Leksand och trots en tuff start med två övertidsnederlag tog sig Redhawks vidare till kvartsfinal via dagens seger mot Leksand.

Redhawks hade kniven mot strupen inför den sista gruppspelsmatchen i det åttondelsfinalspel som pågått under helgen i Rosengårds Ishall. Tidigare i dag fick Redhawks hjälp av värsta konkurrenten Rögle och en seger skulle räcka för avancemang till kvartsfinal.

För gruppspelet hade ju grinat emot för Redhawks. Det blev övertidsnederlag mot både Rögle i fredags och Västerås i går. Men i dag skulle den efterlängtade segern komma.

Efter knappt sex minuter kunde Anton Wahlberg göra det förlösande ledningsmålet och Redhawks satt i förarsätet.

Det dröjde ungefär halvvägs in på matchen innan ledningen utökas. Wahlberg sköt sitt andra mål i matchen innan Eric Flood utökade till 3-0. Där och då var känslan att det skulle krävas mycket för Leksand att komma tillbaka - men masarna gjorde match av det hela.

Inom loppet av 44 sekunder reducerade dalkarlarna två gånger om och det fanns risk för att det skulle bli darrigt i Redhawkslägret - som ju tappat ledningar mot såväl Rögle och Västerås.

Elton Möllers mål fram till 4-2 i början av den tredje perioden gav Redhawks momentum. När Oscar Hed sedan gled igenom drygt fem minuter från slutet säkrades också både segern och avancemanget. Leksand reducerade förvisso, men Redhawks vinst var aldrig hotad.