Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skridskoskola Äldre - Barn födda 2015-2018

Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år.

 

Skridskoskolan är uppdelad i två grupper som har olika träningstider:

De yngre barnen - födda 2019 eller senare

De äldre barnen - födda 2015-2018.

 

Varje träningsgrupp delas sedan in på isen enligt nivå.

All träning sker i Rosengårds ishall

 

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider

Lördag 10:30-11:30 med start vecka 36.

 

Träningen startar i vecka 36, gör ett kort uppehåll under höstlov, ett kort uppehåll över jul, under sportlov och kör sedan på till slutet av mars.

 

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och ett halsskydd. Det finns tillgång till gratis låne-utrustning.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i Skridskoskolan.

Huvudansvarig istränare pratar du med om du har frågor kring det som sker på isen.

 

Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Sofia Andersson.

 

Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. - Prata i så fall med någon av ledarna på plats. Registerutdrag från Polisen hämtas för alla ledare.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I Skridskoskolan är vi nivåindelade på isen. Våra Huvudtränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära godkänd hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra, om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Sofia Andersson, IF Malmö Redhawks, sofia.andersson@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till Skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1250 kr/barn. Av det är 350 kr medlemsavgift och 900 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.

 

Du anmäler dig på den här länken: Anmälan skridskoskola

 

Välkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!

SÄSONGSAVSLUTNING
2024-03-23 13:42
Säsongsavslutning skridskoskola äldre

Lördag 23/3 var det säsongsavslutning för vår skridskoskola äldre. En förmiddag som bjöd på massvis med lekar, besök av Hawkan, diplomutdelning och fika. 

 

Vi vill tacka alla spelare och ledare för en rolig och lärorik säsong, med helt fantastiska barn som utvecklats så mycket. Vi hoppas att vi ses igen i september när en ny säsong drar igång!

 

Information om när anmälan öppnar kommer vi att maila ut till alla som varit registrerade den här säsongen. Är man ny inför säsongen, får man hålla koll här på hemsidan om när anmälan öppnar. 

 

Vi önskar er alla en fin sommar!:)

 

Vänligen Sofia med Ledare

SPORTLOV
2024-02-15 16:41

Lördag 17 februari är det träning som vanligt. 

Lördag 24 februari är det ingen skridskoskola. 

 

Vi önskar er ett härligt Sportlov, så ses vi 2 mars igen.

 

Vänligen Ledarna

Bilder från Hockeyns dag
2024-02-07 12:45
Hockeyns dag, Malmö Arena

Nu ligger bilderna uppe från Hockeyns dag, under bildgalleri. 

JULAVSLUTNING ÄLDRE
2023-12-18 10:59

JULAVSLUTNING

 

Lördag 23/12 10:30-11:30 kör vi julavslutning för skridskoskolan äldre. Här får familjemedlemmar lov att gå på is tillsammans med barnen.(MAX 2/INSKRIVET BARN)Vi kommer att börja med gemensam uppvärmning till julmusik i de grupperna som era barn brukar köra i. Där får ni får testa på hur era barn har det under ett träningspass. Efter det får man åka fritt på isen. Någon gång under ispasset kommer vi att vissla och samla alla i mitten för då kommer det en överraskning på isen.Krav för att få vara med är att man har skridskor, hjälm och handskar/vantar.Vi har endast skridskor upp till storlek 40 för utlåning.Vänligen skriv i kallelsen hur många som deltar utöver er son/dotter.Efter ispasset bjuder vi på julfika i cafeterian till skridskoskolans barn.Vi hoppas att så många som möjligt kan närvara på årets sista träning.Vi kör igång igen Lördag 13/1.God jul och gott nytt år!

 

Vänligen ledarna i skridskoskolan

GLAD HALLOWEEN
2023-10-28 14:28

Vi vill önska alla våra barn på skridskoskolan en Glad Halloween!

Vi vill även passa på att påminna om att lördag 4/11 är det ingen skridskoskola, då här är cup i ishallen. 

 

Vill man åka allmänhetensåkning under lovet kan man göra det på nedan platser:

Kockum Fritid

https://kockumfritid.se/aktiviteter/ishall/allman-skridskoakning/

 

Limhamns ishall

  • Måndagar och onsdagar kl. 12.00–14.15

Kirsebergs ishall

  • Söndagar kl. 08.00–10.00

 

Önskar er ett trevligt höstlov, så ses vi lördag 11/11 igen!

 

Med vänlig hälsing
 
Sofia Andersson
Ungdomsansvarig
Malmö Redhawks 
 
tel: 0708-749610
mail: sofia.andersson@malmoredhawks.com
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 11/05 14:23 
Hem, 10/05 11:22 
 
Huvudpartners