Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skridskoskola Yngre - Barn född 2017 eller senare

Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år.

 

Skridskoskolan är uppdelad i två lag som har olika träningstider:

De Yngre barnen - födda 2017 eller senare

De Äldre barnen - födda 2016 - 2012

 

Varje lag är vidare uppdelat i nivåer på isen.

All träning sker i Rosengårds ishall

 

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider

Träningen startar i vecka 35.

  • Lördagar 09.15-10.15 - Yngre barn
  • Lördagar 10.30-11.30 - Äldre barn
  • Söndagar 08.00-09.00 - Yngre barn
  • Söndagar 09.15-10.15 - Äldre barn

Det ingår alltså två träningar/vecka i avgiften.

Man är alltid välkommen att träna både lördagen och söndagen.

 

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och ett halsskydd. Det finns tillgång till gratis låne-utrustning.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i Skridskoskolan.

Huvudansvarig på is är:

Daniel Willerud, Huvudtränare Yngre 

Mattias Danewid, Huvudtränare Yngre 

Daniel Persson, Huvudtränare Äldre 

Pontus Avergård, Huvudtränare Äldre

Det är dem du pratar med om du har frågor om det som sker på isen.

 

Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Desirée Phexell.

 

Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. - Prata i så fall med någon av ledarna på plats. Registerutdrag från Polisen hämtas för alla ledare.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I Skridskoskolan är vi nivåindelade på isen. Våra Huvudtränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära godkänd hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra, om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Olof Berglund, IF Malmö Redhawks, olof.berglund@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till Skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1200 kr/barn. Av det är 300 kr medlemsavgift och 900 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.

 

Du anmäler dig på den här länken: Anmälan skridskoskola

 

Välkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!

 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 31/03 11:34 
Hem, 22/03 11:26 
Hem, 10/03 15:22 
Hem, 21/02 10:54 
Hem, 17/01 11:34 
 
Huvudpartners