Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IF Malmö Redhawks
BLI MEDLEM
Uppdaterad information 18/3 gällande vår verksamhet och Corona
2020-03-18 15:09

Till spelare, ledare och föräldrar i Malmö Redhawks.

 

Det är en svår tid vi alla går genom för stunden och Malmö Redhawks vill försöka bidra till att minska riskerna för spridning av Corona-viruset. Det är med bakgrund av detta som vi i förra veckan valde att lägga ned verksamheten för säsongen. Vi vägde nämligen riskerna av spridning mot behovet och nyttan av att träna på is när Förbundet valt att stänga ned alla serier och cuper. Till saken hör också att det låg en naturlig säsongsavslutning och viloperiod runt hörnet och kommunen stänger dessutom ned ishallarna inom någon vecka.

 

Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens (FHM) och övriga myndigheters regler och rekommendationer men måste samtidigt ta i beaktning vilken typ av verksamhet vi bedriver. Vi är fullt medvetna om att FHM främjar barn och ungdomars idrottande, samtidigt så förespråkar de idrotter som i huvudsak sker utomhus och där det inte är speciellt mycket fysisk kontakt utövare emellan.

 

Här följer information om hur föreningen förhåller sig till rådande situation och vad som gäller för vår verksamhet.

 

Träning

Den fysträning som lagen bedriver under vår och sommar kommer starta tidigast vecka 17, det vill säga måndag 20 april. Innan dess sker ingen träning i organiserad form i klubbens regi. Lagledningen i de olika ungdomslagen kommer kommunicera ut till er vad som gäller för just er sommarträning.

 

Under tiden som vår ordinarie verksamhet ligger nere ser vi gärna att ungdomarna håller sig i form på egen hand. Löpning, studsmatta, skottramp mm. Vi utmanar er att vara kreativa och hitta alternativa träningsformer. 

 

Skridskoskolan har ingen organiserad träning utanför issäsongen. Inbjudan inför nästa säsong kommer skickas ut till alla som varit med under året. För de som deltagit under året kommer vi givetvis se till så att diplom skickas ut för årets verksamhet.

 

Elitlagen

Malmö Redhawks elitsatsning startar i U16 och går sedan vidare till J18 och J20 och inkluderar även vårt damlag.

 

För åldersgrupperna U15 och U16 kommer det ordnas någon form av avslutning på verksamhetsåret. Detta då dessa lag och åldersgrupper kan komma att splittras när spelarna går in i vår elitverksamhet. För alla lagen från U15 och uppåt kommer det också påbörjas individuella samtal. Kallelser till såväl avslutning som samtal kommer från respektive lagledning. Dessa aktiviteter kommer genomföras så att de följer gällande regler och riktlinjer om gruppers samvaro med anledning av rådande omständigheter.


Utrustning

Vi vet att många av er har utrustning i lagens förråd och träningsskåp i ishallarna. Ni kommer få information från er lagledning när de öppnar förråden så ni kan hämta er utrustning samt lämna in matchtröjor. Tänk på att tvätta matchtröjorna innan ni lämnar in dem. Det är viktigt att alla spelares utrustning tas hem och rengörs noggrant inför nästa säsong.

 

Ledarutbildning

Under uppehållet är målsättningen att samtliga tränare skall genomgå en utbildning som främjar kunskaperna inom framför allt sommar- och barmarksträning. Allt för att vi skall lära oss att träna våra ungdomar till att bli mer mångsidiga i sin träning.

 

Utbildningen kommer givetvis att anpassas så att det inte riskerar smittspridning av Covid-19 och beroende på myndigheternas rekommendationer så kan den eventuellt bli framflyttad. Tränarna kommer att få mer information om detta inom kort.

 

Privata initiativ till isträning

Det har kommit till vår kännedom att det förekommer privata initiativ kring träning på is i någon eller några åldersgrupper och med full utrustning.

 

Detta är definitivt inget som klubben ställer sig bakom och inget som vi rekommenderar under rådande omständigheter.

 

Övrigt

Vi vill passa på att informera om att vi även arbetar aktivt med Barnkonventionen, samt tar in utdrag från Belastningsregistret för alla våra ledare.

 

Hålla dig uppdaterad

Samtliga besked som angetts ovan gäller tills vidare. Vid nya regler eller rekommendationer från myndigheterna som innebär förändringar kring vad vi meddelat, kommer vi kommunicera ut vad som gäller Malmö Redhawks verksamhet, så se till att du följer vår hemsida och sociala medier.

 

Varma hockeyhälsningar

 

Styrelsen i IF Malmö Redhawks

 

J18 och J20 ställer in slutspelet
2020-03-13 12:59
Svenska Ishockeyförbundet har precis tagit beslut att alla matcher ställs in omedelbart även för J18 och J20. Det betyder att vi nu ställer in all verksamhet för hela ungdomsorganisationen. Både träningar och matcher.

Säsongen inställd för ungdomslagen
2020-03-13 08:20
Igår kväll gick vi ut med information om att vi i Malmö Redhawks under rådande situation vägt risk mot behov och tagit beslutet att ställa in all träning från U16 och nedåt med omedelbar verkan. I det utskicket stod också att vi inväntade beslut från Skånes ishockeyförbund gällande tävlingsverksamheten.

Nu har det kommit ett beslut från dem som innebär att all tävlingsverksamhet, såväl serier, cuper och träningsmatcher ställs in. Detta gäller U16 och nedåt.

Detta betyder att vi härmed avslutar issäsongen helt för samtliga lag hela vägen från skridskoskolan och upp till U16.

Stort tack alla spelare och ledare för en härlig säsong!

Vi kommer hålla er uppdaterade med information framåt.
Redhawks ställer in alla träningar för U16 och yngre lag
2020-03-12 18:35

Förebyggande åtgärder i Coronatider


Malmö Redhawks följer myndigheternas råd och rekommendationer och följer utvecklingen noga.

Med anledning av myndigheternas nya bedömning om att risken för smittspridning av Coronaviruset i Sverige är mycket hög kommer här ny information.


Syfte

Huvudsakligt syfte med eventuella åtgärder är att skydda våra spelare, ledare och deras familjer samt minimera spridning inom klubben.

Varje given situation ska mätas med metoden Risk – Behov.


Förbundets beslut

Svenska Ishockeyförbundet har idag ställt in stundande SM-slutspel för U16. Tills vidare spelar J18 och J20 enligt schema, men nya beslut kan komma när som helst. 

 

Svenska Ishockeyförbundet har också förbjudit samtliga arrangörer av cuper och turneringar för ungdomar att genomföra dessa. Det innebär att samtliga ungdomsturneringar ställs in för resterande del av säsongen.

    

Klubbens beslut

Styrelsen har i samråd med VD, sportsligt ansvariga och administrativ personal tagit beslutet att ställa in alla träningar för resterande del av säsongen. Detta bland annat med bakgrund av Förbundets förbud mot ungdomsturneringar.


Klubbens inställning är då att behovet av att träna för dessa åldersgrupper inte står i paritet med riskerna av att träna och då skall vi givetvis inte utsätta oss för det.  


Med omedelbar verkan ställs därför träningarna in för samtliga lag från U16 och yngre åldersgrupper.


Det finns dock fortfarande seriematcher kvar att spela för våra ungdomslag och tills vidare ligger dessa kvar i schemat.


I morgon fredag kommer Skånes Ishockeyförbund att behandla frågan kring fortsatt seriespel och när väl det beslutet är fattat kommer Malmö Redhawks att följa de nya riktlinjer som ges.

   

Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som vi vill trycka extra på


Stanna hemma om du har symtom

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla människor med symtom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och privatlivet. Symtom på infektion är luftvägssymtom, feber och hosta.


Så undviker du smitta

Allmänt förebyggande åtgärder mot smitta är:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. 

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. 

  • Undvik kontakt med sjuka människor. 

  • Är du själv sjuk - stanna hemma. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. 

Information med anledningen av Corona-viruset och vår dagliga verksamhet.
2020-03-11 16:53
Med hänsyn till eftermiddagens rekommendation från Folkhälsomyndigheten om att ställa in sammankomster med fler än 500 personer så följer här kort information om hur Malmö Redhawks ser på sin verksamhet. 

Våra planerade träningar och matcher kommer att genomföras enligt plan, dock kan detta givetvis ändras med kort varsel om nya restriktioner beslutas av myndigheterna. 

Vi tar för givet att samtliga spelare, ledare och föräldrar visar stor hänsyn mot övriga människor i sin omgivning och inte deltager i träning, match eller möte i klubbens regi om det finns minsta misstanke om sjukdom, oavsett art. 

Klubben följer dagligen händelseutvecklingen och i den mån det kommer nya direktiv så återkommer vi på vår hemsida med nya besked. 

Vill du läsa mer om myndighetens rekommendationer så ber vi er att läsa mer på följande länk: 


Vi hoppas att ni har respekt och förståelse för vårt beslut. 

Styrelsen Ishockeyföreningen Malmö Redhawks
U16 till kvartsfinal i SM-slutspelet
2020-03-09 09:43

Helgen har bjudit på SM-slutspel för U16 i Rosengårds Ishall. I åttondelsfinalsgruppspelet ställdes Redhawks mot Rögle, Västerås och Leksand och trots en tuff start med två övertidsnederlag tog sig Redhawks vidare till kvartsfinal via dagens seger mot Leksand.


Redhawks hade kniven mot strupen inför den sista gruppspelsmatchen i det åttondelsfinalspel som pågått under helgen i Rosengårds Ishall. Tidigare i dag fick Redhawks hjälp av värsta konkurrenten Rögle och en seger skulle räcka för avancemang till kvartsfinal.


För gruppspelet hade ju grinat emot för Redhawks. Det blev övertidsnederlag mot både Rögle i fredags och Västerås i går. Men i dag skulle den efterlängtade segern komma.

Efter knappt sex minuter kunde Anton Wahlberg göra det förlösande ledningsmålet och Redhawks satt i förarsätet.


Det dröjde ungefär halvvägs in på matchen innan ledningen utökas. Wahlberg sköt sitt andra mål i matchen innan Eric Flood utökade till 3-0. Där och då var känslan att det skulle krävas mycket för Leksand att komma tillbaka - men masarna gjorde match av det hela.


Inom loppet av 44 sekunder reducerade dalkarlarna två gånger om och det fanns risk för att det skulle bli darrigt i Redhawkslägret - som ju tappat ledningar mot såväl Rögle och Västerås.


Elton Möllers mål fram till 4-2 i början av den tredje perioden gav Redhawks momentum. När Oscar Hed sedan gled igenom drygt fem minuter från slutet säkrades också både segern och avancemanget. Leksand reducerade förvisso, men Redhawks vinst var aldrig hotad.


MATCHFAKTA, U16-SM Åttondelsfinal
Redhawks vs. Leksand 5-3 (1-0, 2-2, 2-1)


5:51 1-0 Anton Wahlberg (Carlzohn, Jarnvi)


28:12 2-0 Anton Wahlberg (Larsson, Lidman)
33:59 3-0 Eric Flood (Hed, Larsson) PP1
35:18 3-1 Felix Unger Sörum (Angelström, Wedemo Nordkvist)
36:02 3-2 Anton Gudmundsson (Reimer)


42:31 4-2 Elton Möller (Wahlberg, Larsson)
54:27 5-2 Oscar Hed (Magnusson)
56:10 5-3 Eric Hultgren (Malm, Wedemo Nordkvist)


Skott: 31-33 (10-10, 11-10, 10-13)
Publik: 114 personer (Rosengårds Ishall)Text: Christian Winnberg

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Skridskoskola, 13/03 11:59 
Team 07, 10/02 09:54 
Team 05, 10/02 06:59 
 
Huvudpartners