Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Damlag

Malmö Redhawks föll i seriepremiären
2016-10-16 17:46
Foto: Malmö Redhawks
MALMÖ. Det blev tyvärr förlust i premiären i DamEttan Södra. Malmö Redhawks öppnade matchen strålande och ledde tidigt med 2-0, men det var till slut Linköping som drog det längsta strået och vann med 5-3.

Nu är även tjejerna igång. I eftermiddags spelades seriepremiären av DamEttan Södra, där Malmö Redhawks tog emot Linköping.

Redhawks fick också en riktigt bra start på premiären. Inom loppet av tre minuter minuter i mitten av den första perioden sköt Amanda Andersson säsongens första mål och Lydia Wretlind följde upp med att göra 2-0 i powerplay.

Den perioden var också den bästa som Malmö Redhawks gjorde i matchen.

- Vi var bättre under 15 minuter i första perioden, när vi orkade spela på det sättet som vi ska göra, sade Jonas Kellander efter matchen och tränaren förklarade också vad som blev följden av det.

- När orken tröt så tappade vi spelplanen, hamnade på fel sida och lät dem komma upp i banan med pucken under kontroll. På så sätt fick de föra spelet och ha hand om taktpinnen. 

Linköping reducerade redan i den första perioden och i andra var det gästerna som skapade de klart hetaste chanserna. Även om två puckar hamnade i nätet bakom Sofia Andersson, så gjorde Redhawksmålvakten flera högkvalificerade räddningar. Men efter knappt sex minuter av den andra perioden var matchen vänd, Linköping hade gått fram till en 3-2-ledning.

- Vi släppte in dem i matchen under de fem avslutande minuterna av första och fem inledande i andra. När de då dessutom fick utdelning målmässigt så blev det lite hängande huvuden i vårt lag. 

Malmö Redhawks förmådde inte riktigt att komma ikapp. Linköping sköt sitt fjärde mål i början av tredje och matchen känds avgjord. Men Redhawks reducerade efter en fin individuell prestation av Lydia Wretlind, som blev tvåmålsskytt, fick hon och hennes lagkamrater ny luft under vingarna.

- Efter deras vändning orkade vi inte få upp energin i laget förrän under de sista minuterna av matchen, efter att vi fick in reduceringen. Då pressade vi tillbaka dem bra och hade bud på en kvittering, men det ville sig inte i dag.

Linköping höll undan och stängde tillställningen knappt två minuter före slutsignalen.

För Malmö Redhawks del väntar Troja-Ljungby på bortais i nästa omgång, en match som spelas på fredag. Nästa hemmamatch spelas mot topptippade Göteborg på söndag klockan 15:30 i Rosengårds Ishall.

Malmö Redhawks vs. Linköping 3-5 (2-1, 0-2, 1-2)
1-0 (8:33) Amanda Andersson (Wretlind)
2-0 (11:20) Lydia Wretlind (Andersson) 5/4
2-1 (13:31) Julia Gustafsson
2-2 (23:00) Therese Bohm (Sjöstrand, Sandberg)
2-3 (25:45) Mickaela Trobäck-Paulsson 5/4
2-4 (42:03) Maja Sandberg (Törner)
3-4 (44:20) Lydia Wretlind
3-5 (58:12) Lisa Gustagsson
Skott: 31-19 (12-8, 9-7, 10-4)
Utv.min: 6-10
Publik: 70

 
Huvudpartners