Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Damlag

Seriepremiär väntar för Redhawks damlag
2016-10-15 14:31
I morgon eftermiddag är det dags för seriepremiär i DamEttan Södra för Malmö Redhawks, som tar emot Linköping i Rosengårds Ishall. - Hoppas att många vill komma och heja fram oss i premiären, säger lagets tränare, Jonas Kellander.

Satsningen på ett damlag har pågått ett tag inom Malmö Redhawks och i morgon är det dags för tjejerna att inta isen i Rosengårds Ishall för att spela seriepremiär i DamEttan Södra mot Linköping.

Serien består av fem lag, Göteborg, Troja-Lungby och Karlskrona, utöver Redhawks och LHC. Jonas Kellander, tränare för Malmö Redhawks damlag, ser en favorit i serien, men tror att det kan bli jämnt bland övriga lag.

- Göteborg har fått ihop ett riktigt bra lag och är favoriter. De satsar hårt för att ta klivet upp till Riksserien, men vi och de andra tre lagen vill så klart utmana dem, berättar Kellander, som även informerar om att lagen möter varandra fyra gånger under säsongen, två gånger hemma och två gånger borta. Precis samma upplägg som i t ex SHL.

I premiärmatchen väntar alltså Linköping, ett av lagen som, tillsammans med Malmö Redhawks, ska utmana favoriten Göteborg.

- I morgon vill jag se att det är vi som håller i spelet, det tycker jag att vi ska kunna göra på vår hemmaplan, säger Kellander.

- Vi har tränat på bra i under hösten och tjejerna fick också en riktigt bra sommarträning.

Jonas Kellander berättar att tjejerna har väldigt många bra verktyg med sig in till laget, att de är duktiga skridskoåkare och har god puckkontroll, men att man jobbat mycket med en del av de viktigaste detaljerna i spelet.

- Vi har tränat mycket på hur vi vill vända spelet, hur vi ska agera i olika situationer ute på isen och sådana bita.

Hur ser träningarna annars ut på damhockeysidan, kanske ni undrar. Det är lite andra förutsättningar jämfört med exempelvis Malmö Redhawks serieledande SHL-lag.

- Vi tränar två gånger i veckan och då kör vi ca 1,5 timme på is och en timme fys vid varje tillfälle. Vårt bekymmer är att det inte är helt lätt att få ihop fullt lag på träningarna. Ungefär halva laget spelar även i killag och de måste vara med på träningarna där för att få spela i de lagen och få utvecklingen där. Det blir ett litet pusslande, men när alla är på plats har vi riktigt bra fart på träningarna och fokus är högt. Vi visste dessutom på förhand att det var dessa premisserna vi hade att jobba efter, så det är bara att göra det bästa av situationen, säger Kellander.

När det nu är dags att spela om poäng för första gången lyfter han också ett par spelare som du ska hålla ett extra öga på i Rosengårds Ishall i morgon.

- Vår målvakt, Sofia Andersson, är duktig. Sedan har vi en formation med Jessica Nilsson, Dominika Takacova och Olivia Stödd som kommer att producera mål för oss.

- Jag hoppas verkligen att många vill komma och heja fram oss i söndagens premiärmatch, avslutar Jonas Kellander.

Nedsläpp sker klockan 15:30 i Rosengårds Ishall och det är fir entré. Varmt välkommen!

 
Huvudpartners