Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
J20 Super Elit

J20 tar emot Färjestad på Isstadion
2016-10-19 13:33
Foto: Gustaf Lundberg
Efter en lyckosam helg, med två vinster på bortais, är Malmö Redhawks J20-lag tillbaka hemma på Malmö Isstadion. I kväll, kl 19:30, tar man emot Färjestad och jagar fjärde raka segern.

Malmö Redhawks J20-lag har tre raka vinster i ryggen och i kväll väntar ny match, den här gången hemma på Malmö Isstadion.


- Det ska bli kul med en ny match. Vi har en god känsla i laget och kommer från en riktigt bra helg, säger lagets assisterande tränare, Dennis Fingal.


De senaste veckorna har Malmö Redhawks fått betydligt bättre utdelning än under den tuffa säsongsupptakten som endast gav två segrar på de åtta matcher inledande matcherna. Sedan dess har Redhawks vunnit fyra av fem och tagit full pott i de tre senaste. Dennis Fingal tror sig veta varför.


- Vi har börjat att jobba lite hårdare och även fått in fler puckar i mål. Det är vad hockeyn går ut på, så det har självklart varit viktigt att de trillat in. 


- Vi har även steppat upp i vårt försvarsspel. Generellt så har vi bättre insatser på en högre nivå nu än tidigare under säsongen.


Under seriestarten var Malmö Redhawks emellertid inte så svaga som resultaten skvallrade om. Insatserna var ofta bättre men - som Fingal sade - det är målen som räknas.


- Det studsade lite emot oss då, kanske för att vi inte heller jobbade tillräckligt hårt. Samtidigt så var vi bättre än motståndarna i många matcher, men lyckades inte få utdelning. Det har lossnat nu på slutet och då växer också självförtroendet för killarna.


I kväll står Färjestad för motståndet, ett lag som Redhawks mötte i säsongens femte match.


- Vi vet att de har en duktig målvakt och är ett stabilt lag i den här serien. De tar många poäng och ligger med i toppen av tabellen.


I det tidigare mötet vann värmlänningarna med 3-0 på Malmö Isstadion. 


- Målvaktsspelet var väldigt starkt från deras sida i den matchen. Samtidigt var vi inte riktigt på tå. Vi kommer att göra en mycket bättre match i kväll.


Dennis Fingal och hans huvudtränare, Viktor Stråhle, har nästintill samtliga spelare att tillgå till kvällens match.


- Vi saknar Måns Hansson och Erik Lundblad på backsidan samt centern Oliver Olsson, utöver det har vi full trupp.


Nedsläpp sker kl 19:30 på Malmö Isstadion. Precis som vanligt är det fritt inträde och du går in via entrén märkt med "Träning" ca 50 vänster om huvudentrén, mot Pildammsparken.


Preliminär laguppställning
31 Tim Hultstrand (69 Anton Malmborg)


  2 Axel Björklund - 7 Carl-Johan Lerby
  6 Martin Fehérváry - 14 Oscar Onsmar
55 Jesper Mångs - 3 Malte Setkov


20 Freddy Roslund - 96 Casper Andersson - 88 Marcus Sylvegård
12 Mattias Elfström - 11 Lukas Haudum - 62 Filip Lennström
63 Dominik Volejnicek - 71 Oscar Eklind - 16 Magnus Molge
39 Marcus Kirchhoff - 9 Jens Nilsson - 23 Filip Virgili


Nyhetsarkiv
Planering säsong 19/202019-02-05 14:31
Möte Performiq2017-10-10 16:14
Slutspel2017-03-17 16:14
 
Huvudpartners