Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
J20 Super Elit

Förlust i premiären för Malmö Redhawks
2016-09-13 21:08
Foto: Gustaf Lundberg
Malmö Redhawks föll i premiären av J20 SuperElit Södra. HV71 gick fram till 3-0, men Redhawks var nära att äta sig ikapp. Killarna kom dock inte närmre än 3-2.

I kväll var det premiär i J20 SuperElit Södra. Malmö Redhawks tog tjuren vid hornen och gick upp mot ett av seriens bättre lag i HV71. 

Redhawks gjorde långt ifrån en dålig insats, men hemma i Kinnarps Arena fick smålänningarna sina mål lite för enkelt.

Redan efter 46 sekunder tvingades Anton Malmborg vittja sitt nät. Efter en indianare i egen zon fick Rasmus T Andersson, med förflutet i Redhawks ungdomsled, ett friläge som han förvaltade. Släkten är värst och så vidare.

Även i den andra perioden fick Malmö Redhawks en tuff start. I numerärt underläge kunde Erik Brännström dubbla HV71:s ledning med ett vinkelskott som smet in vid den bortre stolpen.

Malmö Redhawks tryckte på för att krympa underläget till ett mål, men fick inte utdelning under de två inledande perioderna.

I mitten av den tredje perioden kändes det istället som att HV71 stängde matchen - med ett nytt mål med en man mindre på banan. Den här gången fick Lias Andersson stå helt allena framför Malmborg innan han satte upp pucke i nättaket.

Malmö Redhawks fick dock snabb revansch. Bara 15 sekunder efter HV:s tredje mål, i samma powerplay, kombinerade Oscar Eklind snyggt tillsammans med de två inlånade Panternsspelarna, Robin Dahse och Kalle Östman. Till slut kunde Dahse lägga in reduceringen i tom bur.

Ett par minuter senare gav powerplay utdelning på nytt. Panternkillarna var inblandade igen, den här gången i förarbetet innan Oliver Olsson stänkte in 2-3. 

Därefter väntade en forcering, men Malmö Redhawks kom aldrig ikapp. HV71:s försprång blev för stort och det blev därmed förlust i premiären för Redhawks.

Under veckoslutet väntar ett prestigefyllt dubbelderby mot Rögle, där Malmö Redhawks inleder på bortais under fredagskvällen för att sedan ta emot ängelholmarna på Malmö Isstadion klockan 12:30 på lördag. Därmed är juniorderbyt en perfekt uppladdning innan du ser SHL-premiären mot Frölunda kl 15:00 hemma i Malmö Arena.


Nyhetsarkiv
Planering säsong 19/202019-02-05 14:31
Möte Performiq2017-10-10 16:14
Slutspel2017-03-17 16:14
 
Huvudpartners