Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tjejhockey

Välkommen till Redhawks Tjejhockey
Varmt välkomna till Malmö Redhawks Tjejer!
Här har vi ett hockeylag endast för tjejer. I dagsläget har vi 32 aktiva tjejer.
 
Vi tränar två gånger i veckan och tränar mycket på skridskoteknik, klubbteknik och gemenskap. Här läggs även stor vikt på hur man beter sig på planen och utanför, samt mot varandra. Spelar man redan hockey i ett killag i en annan förening, men är intresserad av extra istid och att få träna och spela med tjejerna, så är man välkommen att delta i våra hockeyträningar för tjejer.
 
I Malmö Redhawks Tjejer, lär vi ut så mycket mer än att bara spela hockey. Här lär vi ut hur man möter livets alla olika utmaningar som tex, hur man tar en vinst/förlust, hur man lär sig att kämpa och inte ge upp, skapa livslånga vänskapsrelationer och hur man respekterar sig själv och andra i sin omgivning.
 

Utrustning:
På hockeyn behöver vi full utrustning, skridskor, hjälm med galler, handskar, axelskydd, armbågsskydd, hockeybyxor, benskydd, damasker, ett halsskydd och klubba. Det finns tillgång till några ”prova på-utrustningar” som kan lånas vid de första träningarna och klubbor. 
 
Träningstider 2021/2022:

Tisdagar kl 19:00-20:00, fys 18-18:30
Onsdagar kl 17:45-18:45
Söndagar kl 10:30-12:45 (tiderna varierar)
Plats: Rosengårds ishall
 
Kostnad:
Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1400 kr/barn. Av det är 300 kr medlemsavgift och 1100 kr aktivitetsavgift. När du har anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift. Om du även spelar i något av föreningens andra lag betalar du din avgift där, och tjejhockeyn ingår utan extra kostnad.
 
Välkommen med din anmälan till Sofia som är huvudansvarig för tjejverksamheten. 
 
När du anmält dig blir du prova på-medlem i upp till 3 veckor utan kostnad innan du behöver bestämma dig för att betala och fortsätta.
 
Ni kan även följa oss på vår Facebook sida och vårt Instagram konto. 
https://www.facebook.com/malmoredhawkstjejer/
@malmoredhawkstjejer
 
 
 
Är din dotter intresserad av att börja spela hockey, så tveka inte att höra av er!
 
Vid frågor kontakta huvudansvarig: 
Sofia Andersson
Andersson.2@hotmail.com
Malmö Redhawks Tjejer på Arenan under WGIHW (World Girls Ishockey Weekend)
2021-10-26 11:41
Här kommer lite bilder från när tjejerna intar isen på Malmö Arena under WGIHW 20211016. 

Vi tackar alla spelare, ledare, föräldrar, sponsorer och Malmö Redhawks som hjälpt till att anordna denna fantastiska dag för tjejerna!

Det var en spännande dag, med många olika aktiviteter, nya vänskaper och minnen för livet. 

Vi är otroligt tacksamma för den här fantastiska dagen för tjejerna och otroligt stolta över alla tjejer som tillhör Malmö Redhawks. 

Fortsätt kämpa på och ge aldrig upp!

 

#HJÄRTAKVALITETSTOLTHET

WGIHW 16/10
2021-10-14 13:56

Den 15-17 oktober är det dags för årets upplaga av World Girls Ice Hockey Weekend. Den helgen bjuder också på SHL-match i Malmö Arena och runt den kallar Malmö Redhawks alla sina tjejer till dubbla, egna träningar samt efterföljande SHL-match, där tjejerna också kommer att inta isen och visa upp sig i den första periodpausen.

Lördagen den 16 oktober är det dags för Malmö Redhawks att arrangera en tjejdag i samband med World Girls Ice Hockey Weekend. Vi träffas redan på morgonen för det första av dagens två träningspass med tjejhockeylaget. Efter dessa äter vi en gemensam lunch innan det är dags att åka till Malmö Arena för SHL-matchen mellan Redhawks och Skellefteå.

Väl på plats på arenan drar vi på oss utrustningen igen, för att under den första periodpausen skrinna in på isen och visa upp oss för publiken. Därefter tar vi plats läktaren för att tillsammans heja fram herrarna till en ny seger.

Malmö Redhawks kommer att kalla alla tjejer som spelar hockey i föreningen via mail. Vill din dotter också börja med världens bästa sport? Då läser du mer om tjejhockeylaget genom att klicka här >>

Schema för dagen

08.00-09:00 Träning Rosengård
10:30 Samling Isstadion
11:30-12:30 Träning Isstadion
13:00-14:00 Lunch
14:30 Samling på arenan
15:15 Match Malmö - Skellefteå
ca 15:15-15:45 Ombyte till att åka på arenan under första perioden
15:45-16:00 åka på isen
16:00-17:30 Byta om och kolla på matchen
Dagen avslutas när matchen är slut.

POWERPOINTPRESENTATION
2021-05-05 12:40

Nu ligger Powerpointpresentationen från föräldrarmötet här på hemsidan under "DOKUMENT".

Har ni några frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss ledare. 

SOMMARTRÄNING
2021-04-22 21:12

Nu har vi planerat klart och i vår kalender här kan ni se att vi kommer att träna tisdagar och torsdagar, även tre lördagar. Vi kommer att köra Bighawks och Babyhawks på tisdgar och lördagar. På torsdagar blir det BARA Bighawks som tränar. VI kommer att köra på Bulltofta, med  perfekt utemiljö och centralt läge. På lördagar blir det att åka till Höllviken för att träna boxning tillsammans.

 

Vi tar resten på föräldrarmötet på tisdag!

DIGITALT FÖRÄLDRARMÖTE
2021-04-22 21:10

Tisdag 27/4 kl 19-20 kör vi ett digitalt föräldrarmöte via Teams.

Här kommer vi att diskutera säsongen som gått, sommarträning och inför säsong 2021/2022.

Svara på kallelserna snarast möjligast, tack.

 

 

 
Huvudpartners