Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till IF Malmö Redhawks

Föreningens styrelse 2023-2024 består av:

Ordförande: Tom Kellheim
Ledamöter: Mats Lindahl, Mikael Liljenfors, Linda Magnusson, Göran Darrell
Suppleanter: Peter Imhäuser, Lars Sätmark

 
Under fliken dokument ovan finns aktuella dokument rörande föreningens arbete. Bland annat:
 
  • Broschyr om "Medspelaren" som är Malmö Redhawks röda tråd.
  • "Sportsliga riktlinjer" - allt kring träningsupplägg, kost, policy mm. En del av medspelaren.
Barnkonventionen
Barnkonventionen blev svensk lag den 1 januari 2020 och vi i Malmö Redhawks arbetar aktivt med den i vår verksamhet både på ledar- och styrelsenivå. Vi har haft utbildning och workshop för våra ledare i samarbete med Skåneidrotten, och vi kräver även att alla ledare, anställda och förtroendevalda som arbetar med ungdomar ska uppvisa utdrag från belastningsregistret.

Vill du läsa mer om Barnkonventionen och idrottsrörelsen hittar du mer på denna länk hos Riksidrottsförbundet: https://www.rf.se/RFarbetarmed/Barn-ochungdomsidrott/Barnkonventionenblirlag


Kontakta idrottsombudsmannen

Idrottsombudsmannen ska verka för att idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund efterlevs inom idrottsrörelsen. Idrottsombudsmannen kan du vända dig till om du exempelvis känner dig otrygg i din idrottsmiljö eller om du har frågor om idrottsrörelsen.

 

Idrottsombudsmannen (IO) har två anställda. IO är en del av Riksidrottsförbundet, men har samtidigt en självständig funktion. IO tar emot uppgifter, ger råd och vägledning. IO utreder ärenden som innehåller misstänkta förseelser enligt kap 14 RF:s stadgar (om bestraffning). IO hantera ärenden med stöd av interna sakkunniga, till exempel jurist eller expert på barn- och ungdomsidrott. IO hantera ärendelogg i visselblåsartjänsten.

Idrottsombudsmannens uppgifter är att:

  • ge föreningar och enskilda föreningsmedlemmar vägledning och information i värdegrundsfrågor inom idrottsrörelsen,
  • företräda och tillvarata föreningar eller enskilda föreningsmedlemmars rättigheter enligt RF:s eller specialidrottsförbunds (SF:s) stadgar,
  • Idrottsombudsmannen har i sin verksamhet följande begränsningar: vägledning och information ska avse förhållanden inom idrottsrörelsen.

Känner du att du har ett ärende du inte fått gehör för i föreningen eller vill påkalla Idrottsombudsmannens uppmärksamhet kan du läsa mer och kontakta Idrottsombudsmannen via följande länk:

 

https://www.rf.se/rf-arbetar-med/idrottsombudsmannen/kontakta-idrottsombudsmannen

 
Huvudpartners