Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom

J20 säkrade slutspelsplatsen
2020-03-09 09:41

Under söndagskvällen gick Redhawks upp mot Södertälje i J20 SuperElits Fortsättningsserie. Innan nedsläpp var förutsättningarna glasklara. En seger skulle säkra slutspelsplatsen. Trots under 0-2 efter 20 minuter så fixade killarna den trepoängare som behövdes med tre matcher kvar av seriespelet.

Redhawks fick en tuff inledning i kvällens match i J20 SuperElit. Södertälje kunde ta ledningen efter knappt två minuter spel i en match där Redhawks kunde säkra slutspelsplatsen med en seger.

Men Redhawks tvingades gå till pausvila med ett tvåmålsläge efter att hemmalaget dubblat sin ledning med kvarten spelad.

I pausvilan valde huvudtränare Anton Blomqvist att byta målvakt för att få en reaktion från sitt lag. Alfred Hallin lämnade och Louis Ingvordsen klev in. Och det gav effekt.

Förvisso dröjde det till lite drygt halva matchen var spelad innan den målmässiga utdelningen kom, men visst skulle Redhawks vända på tillställningen.

I powerplay reducerade Anton Olsson och knappt två minuter senare tryckte Eric Engstrand in kvitteringspucken - när Redhawks var en man mindre på banan.

Under den tredje periodens upptakt lade Redhawks in det avgörande rycket. Bara 37 sekunder in på den avslutande tredjedelen kom ledningsmålet, signerat Anton Jellvik. Lite drygt två minuter senare blev Engstrand tvåmålsskytt och dryga minuten efter det kom femman från Ivan Björkly-Nordströms klubba.

Med fem minuter kvar till hesa Fredrik spikade Axel Björnkvist segersiffrorna till 6-2 och slutspelsplatsen är i hamn.

Innan SM-slutspelet inleds väntar först ny bortamatch i morgon, mot AIK, innan seriespelet avslutas kommande veckoslut med returmöte med stockholmarna och ytterligare hemmamatch mot Västerås.