Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom

Damlaget vidare i SDHL-kvalet
2020-02-24 14:49

Redhawks vann den tredje och avgörande matchen borta mot Färjestad. Nu väntar ett direktkval mot Göteborg om en plats i SDHL.

Det var nu det skulle avgöras. Malmö Redhawks mot Färjestad BK. Vilket lag skulle få chansen mot Göteborg i SDHL-kvalet. Och för de som såg hemmamatchen i torsdags såg de inledande 20 minuterna under söndagen ungefär likadana ut.

Malmö tog tag om taktpinnen och skapa en hel del chanser. Brooklyn Langlois sköt, Marlene Frandsen sköt, Jessica Campbell sköt. Men till en början såg Nana Fujimoto ut att vara lika tät som i match två. Men målet skulle komma. När Emma Lind tog skott från backposition och efter studs på FBK-back kunde Amanda Andersson trycka in viktiga 1-0 till Malmö.

Minuterna senare var kapten Lind framme igen med ett bra skott för styrning som Annie Svärd sånär kunde skarva in. Men någon ytterligare utdelning kom inte, trots bland annat chanser i powerplay.

Matchens andra period inleddes ungefär som den första perioden slutade. Malmö hade god kontroll, spelade av sin utvisning och fortsatte att skapa chanser. 2-0 kom också ganska tidigt när Amanda Andersson hittade in till Jessica Campbell i utkanten av slottet, och från de lägena är kanadensiskan giftig. Ett snärtigt handledskott utökade ledningen.

Men att Färjestad är vassa i powerplay känner vi till efter gårdagen. Och när Julie Henriksen drabbades av en tvåa tog det inte lång tid innan det small. Josefin Lindströms projektil från blå överraskade hela arenan och reduceringen var ett faktum.

Målet gav hemmalaget energi och därefter var det en böljande match mellan lagen som bytte chanser med varandra. Malmö fick även de ett powerplay och den hetaste chansen kom strax efter att utvisningstiden var slut. Då hittade Julie Jensen en lös puck nära håll som inte var långt ifrån att hitta det bortre krysset.

När Färjestad sedan fick en turligt kvitteringsmål några minuter in på den tredje perioden var läget tufft rent mentalt. Men Redhawks kom tillbaka snabbt. Amanda Andersson tog sig loss på ett friläge och var distinkt i läget.

Ordningen var återställd och Redhawks tillbaka i förarsätet. Det målet skulle också visa sig bli matchvinnande. För även om Färjestad skapade några chanser på slutet var det inget som bekom Lisa Jensen i Redhawkskassen. Därmed väntar nu en matchserie mot Göteborg med en SDHL-plats i potten. Matcherna avgörs i nästa vecka, där Redhawks inleder på hemmaplan på torsdag kväll.