Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Skridskoskola Äldre - Barn födda 2014-2017

Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år.

 

Skridskoskolan är uppdelad i två grupper som har olika träningstider:

De yngre barnen - födda 2018 eller senare

De äldre barnen - födda 2014-2017.

 

Varje träningsgrupp delas sedan in på isen enligt nivå.

All träning sker i Rosengårds ishall

 

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider

Lördagar 10:30-11:30

 

Träningen startar i vecka 38, gör ett kort uppehåll över jul och kör sedan på till slutet av mars.

 

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och ett halsskydd. Det finns tillgång till gratis låne-utrustning.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i Skridskoskolan.

Huvudansvarig istränare pratar du med om du har frågor kring det som sker på isen.

 

Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Sofia Andersson tills ersättare kommer. 

 

Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. - Prata i så fall med någon av ledarna på plats. Registerutdrag från Polisen hämtas för alla ledare.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I Skridskoskolan är vi nivåindelade på isen. Våra Huvudtränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära godkänd hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra, om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Sofia Andersson, IF Malmö Redhawks, sofia.andersson@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till Skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1250 kr/barn. Av det är 350 kr medlemsavgift och 900 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.

 

Du anmäler dig på den här länken: Anmälan skridskoskola

 

Välkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!

GLAD HALLOWEEN
2023-10-28 14:28

Vi vill önska alla våra barn på skridskoskolan en Glad Halloween!

Vi vill även passa på att påminna om att lördag 4/11 är det ingen skridskoskola, då här är cup i ishallen. 

 

Vill man åka allmänhetensåkning under lovet kan man göra det på nedan platser:

Kockum Fritid

https://kockumfritid.se/aktiviteter/ishall/allman-skridskoakning/

 

Limhamns ishall

  • Måndagar och onsdagar kl. 12.00–14.15

Kirsebergs ishall

  • Söndagar kl. 08.00–10.00

 

Önskar er ett trevligt höstlov, så ses vi lördag 11/11 igen!

 

Med vänlig hälsing
 
Sofia Andersson
Ungdomsansvarig
Malmö Redhawks 
 
tel: 0708-749610
mail: sofia.andersson@malmoredhawks.com
INSTÄLLD TRÄNING LÖRDAG 23/9
2023-09-21 16:38

Hej alla föräldrar till barn i skridskoskolan,Vi har alla längtat efter lördagen 23/9 i fler månader, men nu måste vi vänta ännu en vecka!Tyvärr har vi fått besked från kommunen att hela Rosengårds idrottsområde kommer vara stängt på lördag då det är planerat för en koranbränning i området. Det innebär att vi inte kan starta upp skridskoskolan som planerat den 23/9 utan start blir istället veckan efter, lördag 30/9.

Med vänlig hälsing

Sofia Andersson
Ungdomsansvarig
Malmö Redhawks 
tel: 0708-749610
mail: sofia.andersson@malmoredhawks.com
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners