Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridskoskola

Välkommen till Skridskoskolan
Nu har vi öppnat upp anmälan för säsongen 22/23.
 
Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år. Barnen delas in i olika nivågrupper på isen. All träning sker i Rosengårds ishall
 

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider

Träningen startar i vecka 35.
 • Lördagar 09.15-10.15 - Yngre barn (Född 2017 eller senare)
 • Lördagar 10.30-11.30 - Äldre barn (Född 2016 eller tidigare)
 • Söndagar 08.00-09.00 - Yngre barn (Född 2017 eller senare)
 • Söndagar 09.15-10.15 - Äldre barn (Född 2016 eller tidigare)

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och ett halsskydd. Det finns tillgång till låne-utrustning.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i skridskoskolan. Huvudansvarig på is är Daniel Larsson. Det är honom du pratar med om du har frågor om det som sker på isen. Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Ture Ertmann. Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. Prata i så fall med någon av ledarna på plats.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I skridskoskolan har vi minst tre grupper på isen som är nivåindelade. Våra huvudansvariga tränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Olof Berglund, IF Malmö Redhawks, olof.berglund@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1200 kr/barn. Av det är 300 kr medlemsavgift och 900 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.
 
Du anmäler dig på den här länken: Anmälan skridskoskola
 
Välkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!
Korrigering av Istiderna
2022-08-07 21:15

Kära alla (Skridskoskolan),
Som vissa har noterat, har det skett en liten förändring i tiderna.
Jag har redan uppdaterat tiderna i kalendern + SportAdmin/kallelser (så de stämmer).

Istiderna kommer att vara:
Lördag 09.15 - 10.15: Yngre barn (födda 2017 eller senare)
Lördag 10.30 - 11.30: Äldre barn (födda 2016 eller tidigare)

Söndag 08.00 - 09.00: Yngre barn (födda 2017 eller senare)
Söndag 09.15 - 10.15: Äldre barn (födda 2016 eller tidigare)
Söndag 10.30 - 11.30: Hockeyskola (Endast för barn födda 2016 eller tidigare, som är kallad)

Tänk på att träningen på isen börjar på angivna tider – Innan dess ska barnet byta kläder och hinna hälsa på tränarna och de andra barnen osv. Det är ingen bra idé att komma i sista minut, då det stressar barnet och stör undervisningen för alla.

Notera korrigering i förhållande till det jag tidigare skrivit ut.
Vi ser fram emot att se er alla!

#MalmöRedhawks
#HjärtaKvalitetStolthet
#MerÄnHockey 


Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan

Vi är stolta över förtroendet!
2022-07-24 16:43

Kära alla (Skridskoskola säsongen 22/23),

 

Tack för att du anmälde ditt barn till undervisning hos Malmö Redhawks!
Vi är stolta över förtroendet och lovar att göra vårt bästa för att det ska bli både lärorikt och roligt.
Planeringen inför den kommande säsongen pågår för fullt. Ledarna ser fram emot att träffa barnen och att komma ut på isen och ha kul tillsammans :-)

Istiderna för den kommande säsongen blir följande:
Lördag 09.15 - 10.15: Yngre barn (födda 2017 eller senare)
Lördag 10.30 - 11.30: Äldre barn (födda 2016 eller tidigare)

Söndag 08.00 - 09.00: Yngre barn (födda 2017 eller senare)
Söndag 09.15 - 10.15: Äldre barn (födda 2016 eller tidigare)

Den här säsongen har vi alltså fået en timme till på isen, men har fått ge upp tiden på torsdagskvällen. Det blir lite annorlunda att träna både lördag och söndag, men vi hoppas att ni välkomnar förändringen och de möjligheter den extra istiden ger oss.

Säsongsstart på Skridskoskolan 22/23
Vi startar den nya säsongen LÖRDAG 3 september, det är bra att komma i god tid till träningen - Tiderna som anges är tid på isen och barnet ska ha bytt före/efter dessa.

Syftet med Skridskoskolan
Med skridskoskolan börjar Malmö Redhawks ungdomsverksamhet.
Syftet är att lära sig så pass bra skridskoåkning att barnen, om de vill, kan gå vidare till nästa steg – Hockeyskolan och lagspel.
Inlärningen ska ske med lekbetonade övningar för att skapa en glädje hos barnen och en önskan att komma till varje träningstillfälle.
 
Skridskoskolan delas in i tre nivåbaserade grupper på isen.
Huvudtränarna lägger upp övningar för att utveckla barnens skridskoåkning enligt den kunskapsnivå som finns i varje nivå. Allt eftersom barnen förbättrar sin skridskoåkning, flyttas man vidare till nästa nivå. När barnen klarat fortsättningsgruppens samtliga kunskapsmål väntar hockeyskolan.
 
Huvudtränarna beslutar om när det är dags för en vidareflyttning mellan nivåerna. Det är barnens färdigheter och mognad, inte hur länge de har varit inskrivna på Skridskoskolan som avgör. Vidare flytt till Hockeyskolan ska inte hastas fram. Mognad och kunskap ska vara mer avgörande än antal lediga platser i Hockeyskolan. Ju bättre skridskoåkning barnen har innan de flyttas till Hockeyskolan, desto lättare har de att ta till sig träningen med klubba, puck och utrustning.
 
Barnens grundläggande skridskoträning:
• Framlänges
• Plogbroms
• Glidsväng
• Skridskostopp
• Översteg
• Vändningar
• Balans
• Baklängesåkning
 
Mer information
Det finns mer information på vår hemsida. På hemsidan kan du även se en kalender över planerade aktiviteter, en lista över tränare och annat.

Organisation - Vem gör vad?
Huvudtränare
Är ansvarig för den sportsliga verksamhet. Ansvarar för att utbildningsplanen följs. Ska hålla föräldragruppen informerad i samarbete med Lagledaren.

Assisterande tränare
Hjälper och stödjer huvudtränaren i den sportsliga verksamhet.  

Materialförvaltare
Är ansvarig för den gemensamma material och utrustning. Har ansvarsområdet förråd och omklädningsrum.

Lagledar
Har det övergripande ansvaret för lagets hela verksamhet exklusive det sportsliga, som tillhör Huvudtränaren. Lagledare ser till att allt utanför rinken fungerar. Lagledaren leder och fördelar arbetsuppgifter, vilket betyder att andra, exempelvis föräldrar, utför uppgiften och Lagledaren kontrollerar att det fungerar/blir gjort. Lagledaren ska inte utföra alla arbetsuppgifter själv.  

Alla positioner är obetalda.

Kallelser
Snart kommer de första "kallelser" för utbildning att skickas ut. Alla måste svara på dem – Du kan antingen svara "ja" eller "nej" på om du kommer till utbildningen i fråga. Det är bra att svara direkt så att du slipper påminnelser – Det går att ändra svaret ända fram till nära träningen.
Syftet med kallelser är att vi ska dokumentera för kommunen, hur många barn som deltar i utbildningen och vi organiserar även undervisningen (antal tränare) efter antal anmälda.
Kallelser används även för att skapa statistik över närvaro och kommer man sällan till träning, kan det ge upphov till ett samtal om orsaken till detta :-) Vi vill, att det ska vara roligt att komma på träning!

Plats för flera barn
Det går fortfarande att anmäla sig till Skridskoskolan - så om du har vänner som vill vara med, kan de anmäla sig via denna länk:
http://ungdom.malmoredhawks.com/newMember/Default.asp?ID=142693
 
#HjärtaKvalitetStolthet

#MerÄnHockey

#MalmöRedhawks


Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan

Ps. Jag är danska så jag skriver och talar inte svenska super bra - Jag hoppas att det går ändå ;-)

Anmäl dig till Redhakws Skridskoskola - säsongen 2022/2023
2022-06-05 17:17

Kära alla,
Jag hoppas att ni hinner njuta av att solen är här och att vi har en förlängd helg :-)
Anmälning till kommande säsong på Skridskoskolen har precis öppnats upp - Vi har ännu inte blivit tilldelade istider, men planen är att vi ska börja första helgen i september.

Jag hoppas att få se många av er igen - Njut av sommaren!

Anmälan göras via denna länk:

http://ungdom.malmoredhawks.com/newMember/Default.asp?ID=142693


#HjärtaKvalitetStolthet #MerÄnHockey #MalmöRedhawks
 

Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan, Hockeyskolan och Team-15
Tack för säsongen, bilder, Familjedagen 15 maj
2022-04-12 13:32
Kära alla (Skridskoskolan),
Jag vill tacka alla för en fantastisk säsong!
Covid-19 kastade lite skugga över våra aktiviteter - Men vi hade en nästan normal säsong.

Vi har hållit 68 lektioner på isen och har även haft en del aktiviteter, som: 
 • "Introduktion till utrustning" (på MonkeySports), 
 • sett "Kvalspel Dam", Redhawks-Södertälje, på Malmö Isstadion, 
 • Haft "Gästdag" där man kunde bjuda kompisar med till träning, 
 • tittade på SHL-match (Redhawks - Skellefteå) i Malmö Arena, 
 • Julavslutning med bullar, juice och Hawkan, 
 • Säsongsavslutning med bullar, juice, Hawkan och diplom till alla barn 
 • och så åkte vi till "Hockeyns Dag" i Malmö Arena där vi gick på is i första pausen. 
Många härliga upplevelser som förhoppningsvis alla bidrar till att barn, ledare och föräldrar tycker det är roligt att komma till Hockey ved Malmö Redhawks.

Malmö Redhawks planerar att genomföra en "Familjedag" för alla spelare och ledare med familjer, hela vägen från skridskoskola och upp till herrlag och damlag.
Skriv in söndag 15 maj kl 10-13 i era kalendrar. Vi återkommer inom kort med mer information.

Nästa säsong på Skridskoskolen beräknas starta söndagen den 4 september 2022 - Med förbehåll för att vi ännu inte blivit tilldelade istider.
Anmälan till nästa säsong öppnar i maj månad - Mejl kommer att skickas ut till alla, när det öppnar.

En hel del fina bilder har tagits från vår säsongsavslutning, de kan ses här: 
 
Å de många frivilliga ledarnas vägnar, vill jag tacka för en underbar säsong. 
Hoppas vi ses igen till hösten :-)
 
#MerÄnHockey
#HjärtaKvalitetStolthet
#MalmöRedhawks
 
 
Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan
Malmö Redhawks Familjedag
2022-04-07 14:18

Familjedag

Malmö Redhawks planerar att genomföra en familjedag för alla spelare och ledare med familjer, hela vägen från skridskoskola och upp till herrlag och damlag. Skriv in söndag 15 maj kl 10-13 i era kalendrar. Vi återkommer inom kort med mer information.

 
Huvudpartners