Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridskoskola

Välkommen till skridskoskolan
Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år. Barnen delas in i olika nivågrupper på isen.
 

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider för säsongen 21/22 är preliminära. Mer info kommer när tider är bekräftade.

Plats: Rosengårds ishall
  • Torsdagar 18:00-19:00
  • Söndagar 9:15-10:15
 

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och helst ett halsskydd. Det finns tillgång till låneskridskor och hjälm.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i skridskoskolan. Huvudansvarig på is är Manni Bach. Det är honom du pratar med om du har frågor om det som sker på isen. Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Ture Ertmann. Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. Prata i så fall med någon av ledarna på plats.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I skridskoskolan har vi minst tre grupper på isen som är nivåindelade. Våra huvudansvariga tränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Olof Berglund, IF Malmö Redhawks, 040-642 06 02, olof.berglund@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1100 kr/barn. Av det är 300 kr medlemsavgift och 800 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.
 
 
 

Välkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!
Bilder från säsongsslut
2021-04-02 11:50

Kära alla (Skridskoskolan),
Nu har jag fått tid att lägga upp bilder från vår säsongsslut. Det finns många bilder :-) 
Söndag (de yngre barnen) - 3 album med foton.
Torsdag (de äldre barnen) - 3 album med foton.

(tryck på bildgalleriet).

Alla som varit med i skridskoskolan i år kommer få ett mail med information om anmälan till nästa säsong så fort det öppnar upp. Det blir någon gång i maj.
Den nya säsongen är planerad att börja i början av september.

Jag hoppas att se många av er igen nästa säsong!
#HjärtaKvalitetStolthet #MalmöRedhawks


Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan

Populär gäst på isen, buller och juice samt diplom
2021-03-22 14:26

Hej alla (Skridskoskolan)
På torsdag och söndag har vi vår senaste träningspass för den här säsongen. 

Det har varit en ovanlig säsong på grund av Covid-19, men lyckligtvis har vi fått träna och det har fungerat ganska bra - med tanke på omständigheterna.

Nästa säsong startar i september och jag hoppas få se många av er igen. Nästa säsong förväntar jag mig att Hockeyskolan startar i oktober. Hockeyskolan är en överbyggnad för Skridskoskolan och här lär vi oss att använda en klubb och en puck och bygga vidare på den tekniska träningen. Nästa säsong är Hockeyskolan för barn födda 2015 eller tidigare, som ligger på nivå tre i Skridskoskolan (eller efter överenskommelse).

Jag hoppas att ALLA som har gått på Skridskoskolan den här säsongen har möjlighet, att komma till en av de två sista träningarna.
Vi har planerat en annan träning där vi på isen besöks av en gäst som vanligtvis är mycket populär :-) 
Bullar och juice erbjuds och alla barn som är registrerade på Skridskoskolan får ett trevligt diplom att ta hem.

Kom ihåg att svara på kallelse så att vi vet vem som kommer.
Jag hoppas att alla barn har möjlighet att komma den här sista gången.

Ett tips:
Om du är intresserad av att köpa din egen hockeyutrustning har alla sportbutiker vanligtvis stora försäljningar under aprilmånaden (när säsongen är över). Här kan du vanligtvis hitta bra priser på utrustning. Det är inte nödvändigt att köpa dyr utrustning för barnen - Det finns massor av billig utrustning som kan användas bra och vi har också utrustning som kan lånas gratis. Om du har frågor om utrustning är du välkommen att kontakta en tränare.

Kom ihåg vår webbplats:
http://ungdom.malmoredhawks.com/start/?ID=142693

#HjärtaKvalitetStolthet #MerÄnHockey


Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan
Säsongen är snart över
2021-03-12 15:42

Hej alla (Skridskoskolan),
Jag har nu skickat ut kallelser för de sista träningspasset (kom ihåg att svara) för den här säsongen. Det var en konstig känsla.

Det har varit en mycket krävande säsong organisatoriskt, eftersom vi har fått göra många justeringar och förändringar på grund av Covid-19. Och det har också varit en fantastisk säsong där så många som 167 barn har varit på Skridskoskolan. I skrivande stund är 142 registrerade.

Att se barn lära sig nya saker och övervinna sig själva... Att våga gå ut på den stora isen... Att se dem växa när de börjar behärska isen och utrustningen. Att se hur de hittar nya vänner på isen. Det är en fantastisk upplevelse. Och jag vet att de många frivilliga tränare och ledare (25 personer) också är tacksamma för det förtroende som alla föräldrar har visat oss. Tack.

Vi håller på att utvärdera säsongen och alla är mycket välkomna att fylla i det här frågeformuläret: 

https://forms.gle/Bei1Rk9D1md3nMui8
Tidsfrist för att fylla i är lördag 13 mars kl 15.00.
Tack för hjälpen.

Jag hoppas se många av er för nästa säsong, som börjar i september. Håll ett öga på vår webbplats: http://ungdom.malmoredhawks.com/start/?ID=147271 (Skridskoskolan).

Den sista träningen kommer att vara en liten fest på skridskor och ett diplom delas ut till alla registrerade barn.
En (!) förälder är välkommen att titta på säsongens sista träning.

Senaste träning är:
Torsdagen den 25 mars kl 18-19 till de äldste barn.
Söndag 28 mars kl 0915-1015 för de yngsta barn.
Programmet för båda dagarna är det samma.
Svara på kallelse så snart som möjligt, så att vi kan anpassa inköp av juice (etc.) till antalet barn.


Vi ses!

#HjärtaKvalitetStolthet

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan
Utvärdering av säsong 2020/2021
2021-03-08 17:04
Kära alla (Skridskoskolan),
Vi är på den sista delen av årets säsong och därför är det dags för utvärdering. På grund av Covid-19 har det varit en speciell säsong för barn, ledare och ni föräldrar. Vad är bra och vad kan förbättras? Vi vill gärna höra dina åsikter.
 
Observera att det är viktigt att välja rätt roll för personen som fyller i formuläret: Är det ett barn som svarar? Är det en målsman? Eller är det en ledare?
Formuläret kan fyllas i flera gånger (med olika roller).
Tidsfrist för att fylla i är lördag 13 mars kl 15.00.

Använd den här länken:
https://forms.gle/Bei1Rk9D1md3nMui8

Tack för hjälpen! 


Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan
Observera att tiden är annorlunda än vanligt!
2021-02-27 15:56
Hej alla (Skridskoskola),
 
Träning:
Söndag 28 feb, kl 1315-1415.
Observera att tiden är annorlunda än vanligt!
 
 
Med vänliga hälsningar
 
Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 12/03 13:37 
Hem, 26/02 12:22 
Hem, 05/02 17:18 
Hem, 28/01 17:02 
Hem, 26/01 10:46 
 
Huvudpartners