Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

UTRUSTNING
2022-08-21 20:39
Kom ihåg att barn inte blir mer skickliga på skridskoåkning genom att använda dyr utrustning.

Genom att se till att barnen är utvilade och har hunnit äta något innan träningen gör ni det enklare för dem, samt att de kommer i tid till träningen. Vi har alltid samling en halvtimme innan varje ispass, just för att hinna byta om i lugn och ro samt att hinna prata med varandra. 
 
Vår materialare hjälper gärna till med råd och vägledning!

Låt barnen träna på att ta på hela sin utrustningen hemma för att sedan kunna klara av det med lite hjälp av oss ledare i omklädningsrummet. 
Bra skydd är en självklarhet för varje ishockeyspelare. Men inget skydd är bra om det sitter fel.

Vattenflaska
Alla barn måste ta med sig sin egen vattenflaska - Kom ihåg att barnen måste kunna dricka ur flaskan, även när de har tjocka handskar och en hjälm med ett galler på.
OBS: Kom ihåg att skriva barnets namn tydligt på flaskan och att barnet själv vet hur flaskan ser ut.

Skridskor
Det är en vetenskap att köpa skridskor men kom ihåg, att de måste passa bra till foten.
Nya skridskor måste slipas innan de kan användas - Vissa butiker erbjuder att göra detta (för ett pris). Vi kan också göra det (gratis) i Rosengård Ishall.

Skridskoskydd
Det finns många olika typer – Börja med några enkla och skriv gärna namn på dem med en tusch. 

Skridskosnören - Vaxade
Då är det lättare att snöra på skridskorna och de sitter tätare och bättre på fötterna.

Halsskydd
Det finns olika typer och storlekar. Hitta en som är bekväm att bära och som inte är för dyr.

Benskydd

Vad ska man tänka på när det gäller passformen?
– Det är viktigt att längden på benskyddet går över plösen på skridskon så att det skyddar vristen. Passformen finns i olika varianter och här handlar det om vad man själv föredrar. Vissa modeller är mer volymbenskydd – vidare benskydd – medan andra sitter tajtare runt benet.

Hur tar man hand om benskydden mellan träningar och matcher?
– Innermaterialet i benskyddet är uttagbart så att det ska kunna tvättas. Det kan man göra några gånger per säsong. Viktigt att göra detta i 40 grader annars samlas bakterier som kan orsaka irritation. Det finns även bra sprayer som är antibakteriella som man kan använda, dessa motverkar även dålig lukt. Se till att skyddet torkar ordentligt mellan träningar och matcher.

Går det att modifiera/laga benskydd vid behov?
– Du ska inte modifiera skyddet på egen hand eftersom det är konstruerat för att ge optimalt skydd. Skulle skyddet gå sönder, till exempel vid ett kardborrband, kan en skomakare oftast laga det.

Axelskydd

Vad ska man tänka på när det gäller passformen?
– Först och främst gäller det att hitta ett skydd som du får bra rörlighet i, men som även passar den nivå du spelar på. Är du lite äldre – från 11år – och har börjat med tacklingar så bör du ha ett lite mer kraftigt skydd som tål hårdare smällar. Här finns olika passformer för olika behov.

Hur tar man hand om axelskyddet mellan träningar och matcher?
– Du kan maskintvätta skyddet i 40 grader och även använda antibakteriella sprayer. Se till att skyddet torkar ordentligt mellan träningar och matcher.

Går det att modifiera/laga axelskyddet vid behov?
– Du ska inte modifiera skyddet på egen hand eftersom det är konstruerat för att ge optimalt skydd. Skulle skyddet gå sönder, till exempel vid ett kardborrband, så kan en skomakare oftast laga det.

Armbågsskydd
Ett armbågsskydd ska vara smidigt, följsamt och flexibelt. Det ska sitta mitt på armbågen och sitta ordentligt på plats så det inte rör sig under spel. En hockeyspelare böjer och rör på armbågsleden i stort sett hela tiden, armbågsskyddet får aldrig hindra rörelseförmågan på isen utan enkelt följa armrörelserna. En ytterligare aspekt som kan påverka rörelseförmågan är skyddets storlek, ett för stort eller för litet skydd. 

Suspensoar

Vad ska man tänka på när det gäller suspensoar?
- Den traditionella suspen görs i tre storlekar – Youth, Jr, och Sr. Men mest används en så kallad suspbyxa, där suspen är integrerad i en byxa. På benet finns även ett kardborrband där du fäster damasken. Byxorna tvättar du i maskin på 40 grader och suspkoppen är uttagbar.

Hjälm

Vad ska man tänka på när det gäller passformen?
– Eftersom vi alla har olika huvudformer finns det många olika passformer att välja mellan. Viktigt är att hjälmen sitter skönt och inte trycker för mycket vid exempelvis sidan av huvudet. Numera finns det hjälmar med ett så kallat rotationsskydd som motverkar hjärnskakningar vid smällar som kommer från sidan. Dessa finns i olika prisklasser. Vi använder hjälmar med galler framför ansiktet. (helst svart hjälmfärg). 

Går det att fixa till hjälmen vid behov?
– Det man ska göra är att skruva åt skruvarna på hjälmen med jämna mellanrum så att du inte tappar några skruvar. Skulle det ändå hända finns det att köpa som reservdelar.

Vad ska man tänka på när det gäller passformen?
– Handskarna görs oftast i tre olika passformer och här får man helt enkelt välja vad man föredrar. Spelar du mycket så bör man titta på en lite bättre handske där innerhanden är förstärkt, eftersom tejpen på klubbans knopp sliter mycket på materialet.

Damask /  Damaskbyxa
Det finns många olika typer. För barn rekommenderar jag under de första åren något som är enkelt och inte så dyrt. Damaskbyxor är lätta att ta på och av. Materialet ska vara lätt elastiskt.

Syftet är att de hjälper till att hålla benskyddet på plats och ger lite värme.
Redhawks färg är (helst) svart.

Hockeybyxa
Det du behöver tänka på när du ska köpa hockeybyxor är att byxan ska sitta bra på höftbenet och längden bör vara så att byxan räcker 3-5 cm över benskyddet när du står upp, då kommer hockeybyxan även täcka när du sitter i en djupare åkställning.

Väska
En väska där allt kan ligga i är bra att ha. Det finns fina modeller med hjul och även väldigt enkla sportväskor. Hitta bara en väska barnet själv tycker om och helst kan bära själv.

Hockeyklubba

Att välja rätt hockeyklubba kan vara väldigt svårt i en djungel av modeller, flex, vinklingar och längder. En hockeyklubba som är anpassad för din kroppslängd, handstorlek och armstyrka gör det enklare att lära sig passa, skjuta och dribbla snabbare.

Ett bra tips för att hitta rätt längd på hockeyklubban är att den på ett ungefär ska räcka till nästippen om du står utan skridskor. Klubbans flex, som är detsamma som dess hårdhet, anpassas efter hur stark spelaren är. Ju styvare klubba, desto starkare spelare krävs.


Tänk på att hur en hockeyutrustning ska sitta alltid är individuellt och att känslan är viktig, Därmed är alla tips enbart rekommendationer. Om skydd går sönder tappar de sin funktion. 

Träningströjor finns i ishallen och delas ut för var träning. 
 
Mvh Team-15
 
#MalmöRedhawks 
#HjärtaKvalitetStolthet 

Nyhetsarkiv
Cup i Tyringe 6/1-20242024-01-10 14:58
Heldag i Tyringe2023-10-23 13:12
Uppstartsläger 20232023-08-16 20:08
Poolspel Trelleborg 2022-09-25 18:36
UTRUSTNING2022-08-21 20:39
Uppstartsläger dag 2 2022-08-13 16:36
Uppstartsläger 2022 2022-08-12 15:02
Utrustning2022-05-21 07:24
Bästa kommande Team-152022-05-06 12:02
 
Huvudpartners