Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridskoskola

Välkommen till skridskoskolan
Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år. Barnen delas in i olika nivågrupper på isen.
 

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider för säsongen 21/22:

Plats: Rosengårds ishall
  • Torsdagar 18.00-19.00 - Alla barn
  • Söndagar 08.00-09.00 - Yngre barn (Född 2016 eller senare)
  • Söndagar 09.15-10.15 - Äldre barn (Född 2015 eller tidigare)

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och ett halsskydd. Det finns tillgång till låne-utrustning.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i skridskoskolan. Huvudansvarig på is är Daniel Larsson. Det är honom du pratar med om du har frågor om det som sker på isen. Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Ture Ertmann. Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. Prata i så fall med någon av ledarna på plats.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I skridskoskolan har vi minst tre grupper på isen som är nivåindelade. Våra huvudansvariga tränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Olof Berglund, IF Malmö Redhawks, 040-642 06 02, olof.berglund@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1100 kr/barn. Av det är 300 kr medlemsavgift och 800 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.
 
 
 

Välkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!
Malmö Redhawks startar hockeyhögstadie
2021-10-25 09:21

IF Malmö Redhawks ansvarar för all ishockeyutbildning på Malmö Idrottsgrundskolas ishockeyprofil samt Malmö Idrottsgymnasiums Nationella Idrottsutbildning ishockey. Träningen bedrivs på Malmö Isstadion, som ligger i direkt anslutning till skolan.

Fokus från start är att skapa en god utvecklingsmiljö i skolan och inom idrotten. För oss är det viktigt att vi kan utbilda eleverna både på och utanför isen, därför kommer utbildningen inte enbart genomföras grenspecifikt på isen.

 

Vår ambition är att vi ska kunna skapa idrottare och människor med goda värderingar och breda kunskaper inom träning och tävlingslära.

 

Huvudfokus på isträningarna ligger i den individuella tekniken, spelförståelse och taktik (individuellt & lag). Träningen som bedrivs utanför isen kommer främst handla om skadeförebyggande träning. Vi kommer under åren även genomföra tester på eleverna så att vi kan mäta resultaten och utvecklingen på eleverna.

 

Frågor besvaras av Tobias Bäckström på tobias.backstrom@malmoredhawks.com

Fokus på säkerhet
2021-10-20 07:44
Alla barn på Skridskoskolan måste bära: Handskar, hjälm med galler och halsskydd.
 
De allra flesta har redan all utrustning på sig, men en del saknar halsskydd. Därför kommer vi särskilt under de närmaste veckorna, att fokusera på halsskydd och att alla bär det. Om man inte har ett själv, kan det lånas. 
 
Det finns många olika modeller, så det viktiga är att hitta en modell som barnet gillar att bära. Prisen varierar vanligtvis mellan 99 och 299 kr.
Vår sponsor MonkeySport har t.ex. dessa.
Behöver hjälp med att hålla reda på utrustningen
2021-10-18 08:46

Vi behöver någon som kan hjälpa till med utrustningen i materielrummet. Specifikt handlar det om, att låna ut och ta mod när det överlämnas efter träning.
Finns det en förälder som vill hjälpa till?

Kontakta gärna Roland (i utrustningsrummet) eller någon av våra tränare.
Tack för hjälpen!

Biljetterna är på väg i mejlet ...
2021-10-12 12:11
Kära alla,
Snart är vi i Malmö Arena och ser vårt SHL-lag spela match mot Skelleteå.
Matchen börjar lördag 16. okt, 15.15, så vi måste vara på plats i arenan ca 14.45 (så vi får allt med).

Vid ingången är två av våra ungdomsspelare (från Team-11) med spelarna inne på isen.
I pausen mellan 1:a och 2:a perioden är några av våra duktiga tjejspelare på isen.

Det finns registrerade:
190 åskådare från Skridskoskolen,
54 från Team-14,
Och tjej-laget kommer också att sitta nära oss.
Det blir en fest!

Om du har köpt extra biljetter måste de betalas med Swish och detta görs nu:
Alla swishar rätt summa till 123 172 00 28 (Det står "Team 14" som tar emot för både Skridskoskolan och Team-14). 
Skriv "namnet på barnet / spelaren" som ett meddelande.

https://www.malmoredhawks.com/ kan du läsa mycket mer om laget och matchen och de har också den här sidan om hur du enkelt tar dig till arenan.
https://www.malmoredhawks.com/billjett-sasongskort/hitta-hit

Jag kommer själv stå utanför arenan kl 14.30-14.45 nära huvudentrén. Om du kommer senare går du bara in på arenan själv och hittar platsen.

Matchen är klar ca 17.45 beroende på spel etc. Kom ihåg att efter matchen är det många som går ut samtidigt, så var försiktig så att ni inte kommer ifrån varandra.

Rabatt på Redhawks-grej
10% Rabatt i den fysiska butiken i Malmö Arena mot uppvisande av medlemskort från SportAdmin-appen.

Jag ser fram emot att se er alla!


#HjärtaKvalitetStolthet  #MerÄnHockey


Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan, Hockeyskolan och Team-14
Höstlovsläger 1-3 november
2021-10-11 08:23

Redhawks anordnar ett höstlovsläger i Rosengårds ishall med fokus på hockey teknik och spel.
Höstlovsläger för dig född 2007-2012. 

Observera att alla måste ha full hockeyutrustning på och att alla måste kunna stå på skridskor motsvarande nivå 3 på skridskoskolan, samt hantera klubba och puck.

 

Måndag-onsdag, 1-3 november 2021 i Rosengårds ishall.

Ramtider 08:00-16:00 varje dag. Detaljerat schema skickas ut senare.
2 ispass/dag, 2 fyspass/dag. Lunch och mellis ingår varje dag. Pris 1500 kr.

 

Max 70 deltagare fördelat på 3 grupper. Gruppindelning sker efter att anmälan är stängd och då skickas även schema ut. Senaste anmälan 25/10.
Målvaktstränare finns på plats.

 

Du anmäler dig på den här länken.

Frågor kring lägret besvaras av: Tobias Bäckström på tobias.backstrom@malmoredhawks.com

 
Huvudpartners