Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridskoskola

Välkommen till skridskoskolan
Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år. Barnen delas in i olika nivågrupper på isen.
 

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider för säsongen 21/22:

Plats: Rosengårds ishall
  • Torsdagar 18.00-19.00 - Alla barn
  • Söndagar 08.00-09.00 - Yngre barn (Född 2016 eller senare)
  • Söndagar 09.15-10.15 - Äldre barn (Född 2015 eller tidigare)

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och helst ett halsskydd. Det finns tillgång till låneskridskor och hjälm.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i skridskoskolan. Huvudansvarig på is är Manni Bach. Det är honom du pratar med om du har frågor om det som sker på isen. Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Ture Ertmann. Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. Prata i så fall med någon av ledarna på plats.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I skridskoskolan har vi minst tre grupper på isen som är nivåindelade. Våra huvudansvariga tränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Olof Berglund, IF Malmö Redhawks, 040-642 06 02, olof.berglund@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1100 kr/barn. Av det är 300 kr medlemsavgift och 800 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.
 
 
 

Välkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!
Klubb och puck att hålla reda på...
2021-09-19 15:20

Hockeyskolan
Hockeyskolan är en överbyggnad på Skridskoskolan och innehållet är väldigt likt varandra - skillnaden är att barnen på Hockeyskolan också har en klubb och puck att hålla reda på. Om barnet är intresserat av att spela i ett hockeylag är det Hockeyskolan hen ska gå på - Hit kommer också tränarna från de olika lagen och tittar på barnen och pratar gärna med föräldrarna.

Barn på Skridskoskolan, födda 2015 (eller tidigare), kallas automatiskt till träning när Hockeyskolan börjar söndagen den 3 oktober kl 1030-1130 i Rosengård Ishal.

Det är inte säkert att alla barn som kallas in, är redo att börja hockeyträning - Detta är en bedömning föräldrar och tränare kan göra tillsammans. Som utgångspunkt måste barnen vara på Skridskolans nivå 2 (eller 3) för att det ska vara meningsfullt att börja på Hockeyskolan. Om du är osäker, prata med barnen och en tränare om det. Hockeyskolan är gratis för medlemmar i Redhawks.

Om du vill börja på Hockeyskolan, tveka inte att kontakta oss!


#HjärtaKvalitetStolthet  #MerÄnHockey
 
 
Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan, Hockeyskolan och Team-14

Skridskoskolan kommer att se match i Malmö Arena
2021-09-17 21:17

SHL-Match i Malmö Arena
Alla barn og ledare i Skridskoskolan är inbjudna till Malmö Arena, där vi kommer att se vårt SHL-lag spela en match mot Skelleteå. Matchen spelas lördag 16. oktober kl 1515-1745 ca.

Alla barn i skridskoskolan samt ledare går in gratis.
För övriga medföljande gäller: vuxen 100 kr, barn 50 kr.
Skriv i kommentarerna på kallelsen hur många extra biljetter du vill köpa.
Sista anmälningsdag är lördag 9. oktober kl 21.00 - Därefter är order bindande.

Anmälan och köp sker via kallelse.
Exempel:
Svara "Ja" på kallelse om barnet ska gå med på matchen (gratis).
Skriv i kommentaren hur många extra biljetter du vill köpa.
Till exempel: "2 vuxna + 1 barn".
Betalning görs via Swish. Biljetter skickas ut via mejl. Mer information om detta kommer senare.

Syftet är att ge barnen en bra upplevelse och förhoppningsvis öka deras intresse för hockey. Vi hoppas att många kommer att vara med och att det blir en seger för Redhawks :-)

 
#HjärtaKvalitetStolthet  #MerÄnHockey
 
 
Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan, Hockeyskolan och Team-14

Kreativ is, extra fokus på tjejerna, Hockeyskolan börjar 3 okt
2021-09-12 17:47

Kära alla (Skridskoskolan),
Här är ett lite långt mejl med praktisk information. Läs till exempel att Redhawks har extra fokus på tjejer i klubben och att Hockeyskolan startar den 3 oktober. Glad läsning!


Det måste provas minst 3 gånger...
Jag brukar säga att som föräldrar och barn, måste man komma till träning 3 gånger. Första gången är allt nytt och obekant. Efter tredje gången brukar man veta om barnet tycker att det är roligt eller inte.

Kreativ is
Malmö Redhawks välkomnar sina medlemmar från U8 och uppåt till ett koncept som vi kallar Kreativ Is. Upplägget är mycket enkelt och kommer säkert att kunna utvecklas med hjälp av allas positiva idéer och förslag. Vi erbjuder våra spelare att öva, leka, lira, testa och inspireras av varandra på Rosengårds Ishall måndagar, tisdagar, onsdagar och fredagar. Det är fritt för spelarna att delta – ingen anmälan och ingen tränarledd träning. Med detta initiativ vill vi öka möjligheten till lekfull spontanträning och umgänge mellan spelare i olika åldersgrupper, vilket vi hoppas blir kul och kan leda till positiv teknikutveckling och ökat relationsbyggande mellan lagen. Du måste ha full hockeyutrustning på isen. Ålder från U8 och uppåt.
Aktuella träningstider finns i kalendern här.


Kom i tid...
Träningen börjar i tid, så kom gärna så det finns tid att sätta på utrustning innan (i lugn och ro).
Alla måste ta med sin egen vattenflaska - Se till att skriva namnet på den, så att den är lätt att känna igen.

Cafeterian
Cafeterian inne i ishallen är öppen och det går att köpa lite drinkar och sånt.
Cafeterian är kontantfri. Endast swish. Alla uppmanas att hjälpa till att städa så att tränarna slipper lägga tid på det efter träningen. Tack.

Extra fokus på tjejerna!
Redhawks vill ha fler tjejer på isen och har därför utvecklat extra erbjudanden för dem!
Malmö Redhawks verksamhet för tjejer! - Här har vi en tjej-skridskoskola och ett tjej-hockeylag - endast för tjejer! I dagsläget har vi 40 aktiva tjejer inskrivna.  
I Malmö Redhawks Tjejer, lär vi ut så mycket mer än att bara spela hockey. Här lär vi ut hur man möter livets alla olika utmaningar som tex, hur man tar en vinst/förlust, hur man lär sig att kämpa och inte ge upp, skapa livslånga vänskapsrelationer och hur man respekterar sig själv och andra i sin omgivning. Är din dotter intresserad av att börja åka skridskor eller spela hockey tveka inte att höra av er!
Vi har skridskor, hjälm, klubba, benskydd, axelskydd och handskar att låna ut vid behov.

Vid frågor kontakta huvudansvarig:
Sofia Andersson
Andersson.2@hotmail.com

Tjej-skridskoskolan tränar: Lördagar 09:15-10:15
Rosengårds ishall
Läs mer her

Tjej-hockeylaget tränar:
Tisdagar kl 19:00-20:00, fys 18-18:30
Onsdagar kl 17:45-18:45
Söndagar kl 10:30-12:45 (tiderna varierar)
Rosengårds ishall
Läs mer her.

Följ också gärna Malmö Redhawks Tjejer på Facebook.

Kallelser
Kom ihåg att svara på kallelser så att vi vet hur många som kommer till träning. Det är möjligt att ändra svaret fram till kvällen före träningen kl 21.
Det är möjligt att svara via en länk i mejlet eller genom att installera den smarte SportAdmin-app.

Skridskoskolan
Med skridskoskolan börjar Malmö Redhawks ungdomsverksamhet.
Syftet är att lära sig så pass bra skridskoåkning att de, om de vill kan gå vidare till nästa steg – Hockeyskolan och lagspel.
Inlärningen ska ske med lekbetonade övningar för att skapa en glädje hos barnen och en önskan att komma till varje träningstillfälle.
 
Skridskoskolan delas in i nivåbaserade grupper på isen.
Huvudtränarna lägger upp övningar för att utveckla barnens skridskoåkning enligt den kunskapsnivå som finns i varje nivå. Allt eftersom barnen förbättrar sin skridskoåkning flyttas man vidare till nästa nivå. När barnen klarat fortsättningsgruppens samtliga kunskapsmål väntar hockeyskolan.
 Huvudtränarna beslutar om när det är dags för en vidareflyttning mellan nivåerna. Det är barnens färdigheter och mognad, inte deras ålder som avgör.
 
Barnens grundläggande skridskoträning:
• Framlänges
• Plogbroms
• Glidsväng
• Skridskostopp
• Översteg
• Vändningar
• Balans
• Baklängesåkning
 

Hockeyskolan
Hockeyskolan är länken mellan Skridskoskolan och våra ungdomslag och riktar sig till dig som är född 2015 eller äldre.
För de som är födda 2015 är detta en start på hockeyträning, då det är ni som ska bilda U8-lag nästa säsong. För dig som är äldre är detta en länk där du kommer igång med din hockeyträning, innan du provar på i ditt ålderslag.
Alla barn på skridskoskolan som är födda 2015 eller tidigare är automatiskt inbjudna till Hockeyskolan. Observera att du måste vara "rimlig" på att åka skridskor, vilket vanligtvis betyder minst nivå 2 på Skridskoskolan.
Om du är osäker kan du prata med en tränare om det. Det är gratis för klubbens medlemmar att gå med i Hockeyskolan.
Träningen börjar söndag 3 oktober kl 1030-1130.
Läs mer om Hockeyskolan här.

Utrustning
Alla barn måste ta med en personlig dricksflaska - Kom ihåg att barn måste kunna dricka ur flaskan även när de har tjocka handskar och hjälm med galler på.
Skriv gärna namnet på den eftersom det finns många identiska flaskor. Kostar cirka 50 kronor.
Se till exempel här.

Inga föräldrar vid isen...
Föräldrar uppmanas, om möjligt, att inte stanna vid isen. Det finns en bra utsikt från läktarna.
Barnen ska helst koncentrera sig på det som händer på isen och inte vad föräldrarna gör. Tack.
Självklart hjälper vi barnen på vägen. Skulle någon förälder vara orolig eller det är något vi måste vara medvetna om, är det bara att prata med en av tränarna vid ankomsten.

Det är fortfarande möjligt att registrera sig.

Har du läst hela texten här? Bra gjort. Du är nu uppdaterad och vet vad som händer :-)


Jag vet att tränarna ser fram emot att se er alla - det gör jag också!
Vi ses snart :-)
 
#HjärtaKvalitetStolthet #NuKörVi
 
 
Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan, Hockeyskolan och Team-14
 
(Hoppas att ni överlever mitt språk. Jag är dansk och får lite hjälp från Google Translate för att skriva på svenska...).
Strax har vi första träning
2021-09-04 10:27
Kära alla (skridskoskolan),
Nu är det strax innan vi har den här säsongens första träning. 
Vi ser verkligen fram emot att se alla!

Lite praktisk information:
När du anländer till Rosengård Ishal går du till huvudentrén.
Vid de stora glasdörrarna finns frivilliga ledare som välkomnar och tar in barnen och hittar utrustning - På grund av Covid-risken kommer klubben inte att ha föräldrar i området vid omklädningsrummen. Vänligen respektera detta.

När föräldrarna har lämnat barnen vid glasdörren kan de själva gå in på läktaren via den stora blå dörren (10 meter från glasdörren).

När barnen har fått utrustning går de in på läktaren närmast cafeterian och sätter sig ner och tar på sig utrustningen. Föräldrar är välkomna att hjälpa till och det kommer också att finnas frivilliga ledare som kan hjälpa och vägleda.
 
När vi har avslutat går vi ut på läktaren, tar av utrustningen och barnen går ut själva och lämnar in den. Barnen kommer ut från samma glasdörr där de överlämnades.

3 nivåer på isen
När vår istid börjar får barnen gå på isen.
På isen finns tränare som välkomnar barnen och hjälper dem att komma igång.
I början använder vi bara hälften av isen (hälften närmast cafeterian). Tränarna börjar sakta dela upp barnen i två nivåer. En nivå är de som är nybörjare och den andra är de som redan kan någon teknik.

Indelningen är inte permanent och det är viktigt att börja i rätt grupp så att barnen lär sig tekniken korrekt innan de kan bygge ovanpå den.
När uppdelningen är klar, börjar vi med lite uppvärmning och några övningar.

Första veckan tränar vi med två nivåer. Nästa söndag gör vi ytterligare en indelning, så vi kommer till 3 nivåer.
Kom ihåg att det inte är en tävling att komma till nivå 3. Och att det inte handlar om hur länge man har åkt skridskor eller hur gammal barnet är - Det handlar om hur bra barnet är på teknik. Teknik, teknik och kul :-)

Säg till om det är något...
Självklart hjälper vi barnen på vägen. Skulle någon förälder vara orolig eller det är något vi måste vara medvetna om, är det bara att prata med en av tränarna vid ankomsten.

Föräldrar uppmanas, om möjligt, att inte stanna vid isen. Det finns en bra utsikt från läktarna.
Barnen ska helst koncentrera sig på det som händer på isen och inte vad föräldrarna gör. Tack.

Det är en skola där man lär sig åka skridskor och samtidigt en plats, där det ska vara kul att komma!

Det måste provas minst 3 gånger ...
Jag brukar säga att som föräldrar och barn, måste man komma till träning 3 gånger. Första gången är allt nytt och obekant. Efter tredje gången brukar man veta om barnet tycker att det är roligt eller inte.

Kom ihåg...
Träningen börjar i tid så kom gärna så det finns tid att sätta på utrustning innan (i lugn och ro).
Alla måste ta med sin egen vattenflaska - Se till att skriva namnet på den, så att den är lätt att känna igen.

Cafeterian
Cafeterian inne i ishallen är öppen och det går att köpa lite drinkar och sånt. Cafeterian är kontantfri. Endast swish. Alla uppmanas att hjälpa till att städa så att tränarna slipper lägga tid på det efter träningen. Tack.

Kallelser
Kom ihåg att svara på kallelser så att vi vet hur många som kommer till träning. Det är möjligt att ändra svaret fram till kvällen före träningen kl 21.
Det är möjligt att svara via en länk i mejlet eller genom att installera den smarte SportAdmin-app.

 

Jag vet att tränarna ser fram emot att se er alla - det gör jag också!
Vi ses på söndag :-)
 
#HjärtaKvalitetStolthet #NuKörVi
 
 
Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan, Hockeyskolan och Team-14
 
(Hoppas att ni överlever mitt språk. Jag är dansk och får lite hjälp från Google Translate för att skriva på svenska...).
Behöver föräldrahjälp, kallelser, fortfarande plats, utrustning...
2021-08-21 17:07
Kära alla (Skridskoskolan),

Första träningen är söndagen den 5 september.

Söndag 08.00-09.00 - Yngre barn (född 2016 eller senare)
Söndag 09.15-10.15 - Äldre barn (Född 2015 eller tidigare)

Behöver föräldrahjälp
Vi saknar fortfarande föräldrar som vill hjälpa till, både på isen och utanför isen. Arbetsuppgifterna varierar mycket.

Till exempel saknar vi:

1-2 som vill ta lite bilder / video till våra olika evenemang och då och då för träning. Bilderna kommer att finnas på Skridskoskolens egen webbplats.

Föräldrar som vill hjälpa till utanför isen. Det finns många uppgifter, allt från att hjälpa barn att få sina skridskor, att kontinuerligt se till att utrustningsrummet ser ordentligt ut, hjälpa till att fylla vattenflaskor för de barn som har glömt det, etc., etc.

Föräldrar som har utrustningen själva och kan åka skridskor är också mycket välkomna att hjälpa till på isen. Det finns alltid behov av extra händer för barn som är osäkra osv.

Jag skulle också vara glad om det finns en förälder som i samarbete med mig vill skriva några texter till skridskoskolans hemsida etc (på svenska). Texterna behöver inte vara långa.

Kort sagt: Om du har tid och lust att hjälpa är du mycket välkommen att kontakta mig. Du är också mycket välkommen att komma till ledarnas kick-off-evenemang söndagen den 29 augusti kl 09-1230 i Rosengårds Ishall, Cafeteriet.

Kallelser
Jag ber dig svara på mejlen med inbjudningar du får. Gilla så fort du får dem. Ju snabbare alla svarar, desto snabbare vet vi hur många barn som kommer och kan anpassa antalet tränare och själva träningen efter antalet. Och om du har svaret behöver du inte ta emot påminnelser ;-)
Det är möjligt att ändra svaret till dagen innan träningen.
Det finns också en app (SportAdmin) för mobiltelefoner som är smart för att få en överblick över träning mm.

Det finns fortfarande plats för fler barn
Berätta gärna för dina vänner att vi fortfarande har plats för fler barn. Särskilt i gruppen för de yngre barnen (födda 2016 eller senare) finns det plats. Registrering sker via webbplatsen här.

Utrustning
Det finns inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, handskar och gärna ett nackskydd. Det finns tillgång till lånade skridskor och hjälm.
Alla barn måste ta med en personlig dricksflaska - Kom ihåg att barn måste kunna dricka ur flaskan även när de har tjocka handskar och hjälm med galler på. Skriv gärna namnet på det eftersom det finns många identiska flaskor. Kostar cirka 50 kronor.
Se till exempel här.

Vi ser fram emot att se alla!
#HjärtaKvalitetStolthet
 

Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan, Hockeyskolan och Team-14
 
Huvudpartners