Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skridskoskola

Välkommen till Skridskoskolan
Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år. Barnen delas in i olika nivågrupper på isen.
 

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider för säsongen 21/22:

Plats: Rosengårds ishall
  • Torsdagar 18.00-19.00 - Alla barn
  • Söndagar 08.00-09.00 - Yngre barn (Född 2016 eller senare)
  • Söndagar 09.15-10.15 - Äldre barn (Född 2015 eller tidigare)

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och ett halsskydd. Det finns tillgång till låne-utrustning.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i skridskoskolan. Huvudansvarig på is är Daniel Larsson. Det är honom du pratar med om du har frågor om det som sker på isen. Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Ture Ertmann. Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. Prata i så fall med någon av ledarna på plats.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I skridskoskolan har vi minst tre grupper på isen som är nivåindelade. Våra huvudansvariga tränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Olof Berglund, IF Malmö Redhawks, 040-642 06 02, olof.berglund@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1100 kr/barn. Av det är 300 kr medlemsavgift och 800 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.
 
Edit 220322: Anmälan är nu stängd då säsongen slutar på söndag. Anmälan inför nästa säsong som startar i september öppnar upp i slutet av maj. Då kommer anmälningslänk finnas här.
 
Välkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!
Tack för säsongen, bilder, Familjedagen 15 maj
2022-04-12 13:32
Kära alla (Skridskoskolan),
Jag vill tacka alla för en fantastisk säsong!
Covid-19 kastade lite skugga över våra aktiviteter - Men vi hade en nästan normal säsong.

Vi har hållit 68 lektioner på isen och har även haft en del aktiviteter, som: 
  • "Introduktion till utrustning" (på MonkeySports), 
  • sett "Kvalspel Dam", Redhawks-Södertälje, på Malmö Isstadion, 
  • Haft "Gästdag" där man kunde bjuda kompisar med till träning, 
  • tittade på SHL-match (Redhawks - Skellefteå) i Malmö Arena, 
  • Julavslutning med bullar, juice och Hawkan, 
  • Säsongsavslutning med bullar, juice, Hawkan och diplom till alla barn 
  • och så åkte vi till "Hockeyns Dag" i Malmö Arena där vi gick på is i första pausen. 
Många härliga upplevelser som förhoppningsvis alla bidrar till att barn, ledare och föräldrar tycker det är roligt att komma till Hockey ved Malmö Redhawks.

Malmö Redhawks planerar att genomföra en "Familjedag" för alla spelare och ledare med familjer, hela vägen från skridskoskola och upp till herrlag och damlag.
Skriv in söndag 15 maj kl 10-13 i era kalendrar. Vi återkommer inom kort med mer information.

Nästa säsong på Skridskoskolen beräknas starta söndagen den 4 september 2022 - Med förbehåll för att vi ännu inte blivit tilldelade istider.
Anmälan till nästa säsong öppnar i maj månad - Mejl kommer att skickas ut till alla, när det öppnar.

En hel del fina bilder har tagits från vår säsongsavslutning, de kan ses här: 
 
Å de många frivilliga ledarnas vägnar, vill jag tacka för en underbar säsong. 
Hoppas vi ses igen till hösten :-)
 
#MerÄnHockey
#HjärtaKvalitetStolthet
#MalmöRedhawks
 
 
Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan
Malmö Redhawks Familjedag
2022-04-07 14:18

Familjedag

Malmö Redhawks planerar att genomföra en familjedag för alla spelare och ledare med familjer, hela vägen från skridskoskola och upp till herrlag och damlag. Skriv in söndag 15 maj kl 10-13 i era kalendrar. Vi återkommer inom kort med mer information.

Sista träningen den här säsongen
2022-03-26 07:56

Kära alla (Skridskoskolan),

Imorgon söndag (27 mars) har vi sista träningen för den här säsongen, kl 08-09 för alla barn. Vi får besök av en populär gäst och vi avslutar träningen med bulle och juice. Alla anmälda barn får också ett fint diplom.
Bilder kommer att tas under träningen som kommer att finnas på vår hemsida.

Kom ihåg att ställa klockan på sommartid - Klockan ska ställas en timme framåt (dvs vi sover en timme mindre).

Stanna gärna i ishallen efter träning och se de duktiga barnen på Hockeyskolan spela poolspel (Nästa säsong bjuds barn födda 2016 och äldre in till Hockeyskolan, om de går på nivå 3 i Skridskoskolan).

Anmälan inför nästa säsong som startar i september öppnar upp i maj.
Vi ses söndag!


#HjärtaKvalitetStolthet 

#MerÄnHockey
#MalmöRedhawks
 

Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan
Lägg 1-2 minuter på detta frågeformulär :-)
2022-03-21 09:56

Vi behöver din hjälp!

Jag har tidigare skrivit ut med en länk till frågeformuläret – jag skulle gärna vilja att fler lägger 1-2 minuter på att fylla i det.

Enkätlänk: https://forms.gle/eJMXTGs3hYVvnuu27

Tack så mycket för hjälpen. Tidsfrist för att fylla i är onsdag den 23 mars kl 15.00.
#HjärtaKvalitetStolthet #MalmöRedhawks #MerÄnHockey


Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan
Utrustning
2022-03-19 07:22

Utrustning
Ta en titt på din hockeyutrustning - Vi saknar mycket - Speciellt halsskott. Om du har lånat något och behöver lämna tillbaka det, vänligen gör det så snart som möjligt.

Tack 
 
Egen utrustning - Till nästa säsong?
De allra flesta återförsäljare av hockeyutrustning har rea när säsongen är över. Det brukar finnas en god chans att få bra utrustning med 50-80% rabatt. Rean brukar pågå över sommaren där de tömmer sina lager – När nästa säsong drar igång (augusti/september) är det över med rean.
Går du på Hockeyskolan förväntas du börja skaffa din egen utrustning. Om du spelar i ett lag måste du ha din egen utrustning (komplett).
 
Malmö Redhawks har ett sponsorsamarbete med MonkeySports som också ger goda råd.
MonkeySports
Topplocksgatan 17A
21241 Malmö
https://www.monkeysportseurope.com/se_sv/
 
Huvudpartners