Välkommen till Malmö Redhawks Ungdom!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skridskoskola

Välkommen till skridskoskolan
Malmö Redhawks skridskoskola är för barn mellan 4 och 10 år. Barnen delas in i olika nivågrupper på isen.

Vårt mål är att man i lugn och ro och med mycket glädje ska få den bästa skridskoutbildningen. Vi älskar hockey och vill dela vår passion med barnen och starta ett livslångt intresse för sporten. Vi blandar lekar och övningar i lågt tempo som ger grundläggande träning i teknik, balans och koordination.

Träningstider
Plats: Rosengårds ishall
  • Torsdagar 18:00-19:00
  • Söndagar 9:00-10:15

Utrustning
Det är inget krav på full hockeyutrustning. Det som behövs är en ren overall, skridskor, hjälm med galler, vantar och helst ett halsskydd. Det finns tillgång till låneskridskor och hjälm.

 

Ledare

Vi har flera ledare och tränare i skridskoskolan. Huvudansvarig på is är Manni Bach. Det är honom du pratar med om du har frågor om det som sker på isen. Vid sidan av har vi Roland Henriksson som ordnar med utrustning och hjälper er till rätta. Lagledare är Ture Ertmann. Vi behöver alltid fler ledare, har du som förälder någon isvana är du varmt välkommen att hjälpa till som ledare på isen. Prata i så fall med någon av ledarna på plats.

 

Träning

Vi arbetar enligt LTAD som är en vetenskaplig 7- stegsmodell som ser till helheten för den aktive idrottaren och individens mognad för att optimera varje inlärnings- och träningsfas under tillväxtåren. Modellen har tydlig struktur och ett långsiktigt upplägg och vi använder den med ambitionen att utveckla våra spelare med tålamod och en tydlighet med vad som är lämpligt att göra i respektive utvecklingsålder och fas. Skridskoskolan befinner sig på steg 1 & 2 som handlar om lek för barn. I de unga åldrarna utgår vi från leken för att träna motorik, balans och koordination, vilket lägger grunden för barnens framtida fysiska utveckling. Aktiviteterna, som bygger på lekfulla moment och kroppsrörelser, stimulerar hjärnans funktion och hjälper barnen att bygga förtroende, sociala färdigheter och fantasi. Efter hand tränas även styrka, uthållighet och flexibilitet genom spel och roliga aktiviteter snarare än genom organiserad träning.

 

I skridskoskolan har vi minst tre grupper på isen som är nivåindelade. Våra huvudansvariga tränare har ansvar för att barnen är i rätt grupp. Vi arbetar långsiktigt och stressar inte vidare till nästa nivå – det tjänar barnen på. Allt detta följer föreningens träningsfilosofi.

 

Tänk på

Att alla på isen måste bära hjälm samt ha hela och rena kläder. Märk upp personlig utrustning så inget kommer bort. Har du egen hjälm är det bra om du sätter en namnlapp på framsidan så lär vi oss namnen fortare.


För mer information kontakta:
Olof Berglund, IF Malmö Redhawks, 040-642 06 02, olof.berglund@malmoredhawks.com 

Anmälan
Du behöver anmäla ditt barn till skridskoskolan även om ni var inskrivna förra säsongen. Medlems- och aktivitetsavgift för hela säsongen (september - mars) är 1100 kr/barn. Av det är 300 kr medlemsavgift och 800 kr aktivitetsavgift. När du anmält dig blir du "prova på-medlem" och kan prova ett par gånger innan du bestämmer om du vill fortsätta och då betala din avgift.

Edit 30/12 2020:
Kommunens anläggningar är stängda till åtminstone 24/1. Vi har dragit ner avgiften för nya som tillkommer nu och endast deltar en kort säsong. 300 kr i medlemsavgift + 300 kr i aktivitetsavgift.

Du anmäler dig på den här länken: Anmälan skridskoskolaVälkomna till Skridskoskolan – där glädjen står i centrum!
Vi ser fram emot att träffa dig igen!
2021-01-14 16:54
Kära alla, 
Sedan sommarlovet har vår träning påverkats starkt av Covid-19-begränsningarna. 
Jag vet att det har varit en krävande period för barn och föräldrar. Barnen har fått lära sig många nya saker både på isen men också utanför isen i omklädningsrummet. Mamma och pappa har inte kunnat hjälpa så mycket som de skulle ha velat - det har varit svårt för många föräldrar. Jag förstår det!
Tränarna har också varit tvungna att anpassa sig och övningarna till de förändrade omständigheterna. Det har varit en omvälvning för alla. 
 
Barnen har kämpat på isen med högt humör och lyckligtvis har stämningen i omklädningsrummet också varit hög. Barn (och tränare) har varit trötta och glada när träningen var över. Det betyder att det har varit bra! Med tanke på omständigheterna har det gått riktigt bra. 
 
Vi sitter nästan med skridskor på fötterna - Men tyvärr måste vi ha lite tålamod ännu. 
Vi ser väldigt mycket fram emot att träningen får börja igen. Det senaste vi har hört är att ishallen är stängd till 24 januari. Detta innebär att den första träningen med skridskoskolan är torsdagen den 28 januari kl 18-19. 
Personligen tror jag att begränsningarna kommer att förlängas - jag hoppas naturligtvis på det bästa och har därför skickat ut kallelse (snälla svara på den). 
Meddelande om eventuella förändringar i träningen ges via mail/kallelse i SportsAdmin. 
 
Medan vi väntar på att komma på isen, kan man gå till skridskoskolans webbplats (klick på "bildgalleri") och njuta av de många vackra bilderna från den senaste träningen 2020. 
Det var en trevlig dag och jag hoppas också att alla barn tyckte att det var roligt. 
 
Sköt om er.
Vi ser verkligen fram emot att ha kul på isen igen.  
 
#Hjärta #Kvalitet #Stolthet


Med vänliga hälsningar

Ture Ertmann
Lagledare Skridskoskolan och Hockeyskolan    
20 dec: Upplevelse för alla unga Redhawks-fans!
2020-12-18 14:47
Vi planerar träningen den 20 december så det blir kul för alla.
Vi kan lova, att det kommer att bli en fantastisk upplevelse för alla unga Redhawks-fans :-)    

I år är den sista träningen med Skridskoskolan planerad till söndagen den 20 december kl 09-1015.
Efter nyåret har vi den första träningen med Skridskoskolan torsdagen den 7 januari 2021 kl 18-19.
Ledare
2020-12-13 11:26
Vi har flera ledare och tränare i skridskoskolan.
Huvudansvarig på is, Huvudtränare, är Manni Bach.
Det är Manni som har övergripande kontroll över aktiviteterna på isen.

Vi behöver alltid fler ledare - både utanför och på isen - har du som förälder någon isvana, är du varmt välkommen att hjälpa till.
Prata i så fall med någon av ledarna på plats. 
Jullov
2020-12-06 17:48
I år är den sista träningen med Skridskoskolan planerad till söndagen den 20 december kl 09-1015.
Efter nyåret har vi den första träningen med Skridskoskolan torsdagen den 7 januari 2021 kl 18-19.

Vi ser fram emot att få se dig!
Söndag betyder träning
2020-11-29 13:06
Söndag betyder träning. Det är full fart i ishallen och stämningen är bra. Hinderbanor körs och koncentrationen är hög men lyckligtvis finns det alltid tid att skratta och ha kul!
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 21/12 14:34 
Hem, 18/11 13:47 
Hem, 17/08 11:27 
Hem, 14/08 11:31 
 
Huvudpartners