Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Spelarutveckling på 1000 meters höjd
2016-07-09 09:37
Foto: Malmö Redhawks
Mitt i juli befinner sig spelare från Malmö Redhawks J18- och J20-lag på träningsläger i schweiziska Champery. Där hjälper Hugo Stenbecks Hockeyfond till att fortsätta utvecklingen av Redhawks ungdomsspelare.

15 spelare från Malmö Redhawks J18- och J20-lag blev inbjudna att deltaga på Platfrom Elite Camp i de schweiziska alperna. För några av spelarna är det tredje gången som de får möjligheten att utvecklas ytterligare när det gäller skridskoåkning och färdigheterna gällande klubba och puck.

Spelarna drillas av tränare från Schweiz, Ryssland och Kanada och de har förmånen att vara på is två gånger om dagen.

Malmö Redhawks två äldsta ungdomslag stod för fina resultat under den gångna säsongen. J20 tog sig till slutspel och J18 spelade hem en bronspeng. Till nästa säsong är målen satta på en ännu högre nivå, något som Viktor Stråhle, J20:s huvudtränare, bekräftar:

- Vi siktar på att säkra en plats i Topp 10-serien efter jul samtidigt som vi fortsätter att utveckla våra spelare och slussar upp dem till vårt A-lag. Vi förväntar oss att alla våra spelare kommer att ge 100 procent såväl i träning som i match och det är något som kommer att göra laget ännu starkare. 

Jesper Mångs är en av spelarna som gör sin tredje vända på träningslägret i Alperna. 

- Jag skulle vilja tacka Hugo Stenbeck för att han har låtit mig komma till denna fantastiska camp tre gånger om. Efter en lång sommarfys finns det ingenting som känns bättre än att komma ut på isen igen och få göra det man älskar att göra. På campen får vi chansen att utvecklas på den individuella fronten, vilket är underbart. Det gör att man känner sig mer redo sen när säsongen börjar och man kommer tillbaka till laget, säger han.

Spelarna landade i Schweiz i söndags och reser efter en utvecklande vecka hem till Malmö under lördagen.

 
Huvudpartners